Kampen mot klockan: ”Har krigat i sommar”

HOCKEY

Alexander Steen, 32, har fortfarande inte gett upp hoppet om spel i World Cup.

Men St Louis-forwarden går en tuff kamp mot klockan.

– Jag är väldigt nöjd med hur långt jag har kommit på den här korta tiden, men om det håller hela vägen återstår att se, säger Steen.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Alexander Steen skadade ena axeln i samband med en NHL-match i februari. Han missade stora delar av grundserien men kunde spela Stanley Cup-slutspelet. Efter säsongen, i början av juni, opererades Steen och den första prognosen var att han skulle bli borta fyra till sex månader. Därmed är spel i World Cup rejält i farozonen.

Tre Kronor spelar sin premiärmatch i World Cup mot Ryssland den 18 september. Mindre än fyra månader efter Steens operationen.

Ändå fanns Steen med bland de 16 första namn som förbundskapten Rikard Grönborg presenterade i mars.

”Ska diskutera”

Och fortfarande finns förhoppningar om att den viktige forwarden ska hinna bli återställd.

När det svenska World Cup-laget i dag hade en första träff i Stockholm fanns Steen med och prognosen är försiktigt positivt.

– Det har gått lite snabbare än förväntat. Jag har haft mentaliteten att jag ska spela så jag har tränat därefter. Jag ska tillbaka till St Louis nu till veckan och diskutera med dem, säger Alexander Steen.

Tre Kronor träffas nästa gång i Göteborg för träningsläger som startar den 4 september.

Med eller utan Steen återstår att se.

”Jag har krigat”

– Vi ska analysera allting i veckan och ha lite möten med läkare och lagledning så får vi ta något typ av beslut efter det.

Är det St Louis som tar det slutgiltiga beslutet?

– Arbetsgivaren har givetvis stor del i det. Sedan måste jag känna själv att jag är fit for fight. Även om jag inte är tillbaka helt på hundra procent måste jag känna mig bekväm att spela en turnering på den här nivån.

Men att Steen väldigt gärna vill spela World Cup råder det ingen tvekan om:

– Nej, det är därför jag har krigat som jag har gjort den här sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM