Räddade straffar – sågade målburarna

HOCKEY

Markström: ”Det är riktigt pinsamt”

Foto: TT, TV4

MOSKVA. Jacob Markström, 26, svarade för en ny riktigt stark insats.

Efteråt var Tre Kronors målvakt mest besviken på målburarna:

– Peggarna som ska hålla fast dem är på tok för smala. Det är riktigt pinsamt, säger han.

Efter förra matchen mot Norge avslöjade Pär Mårts att han ska satsa på Jacob Markström som förstemålvakt. Att Markström ska stå de avslutande matcherna i gruppspelet och sedan slutspelet.

Markström svarade med en ny bra match. Han släppte bara två mål under ordinarie tid och i straffläggningen räddade han tre av fyra straffar. Det räckte till seger efter att senaste nytillskottet André Burakovsky gjort två straffmål.

Ett steg i rätt riktning

Som vanligt var Markström mer intresserad av att prata om laget än om sin egen insats:

– Tycker det är ett steg i rätt riktning. Stundtals var det slarvigt, och det kan bli bättre. Känns som jag säger det efter varje match, men nu känns det ändå som det är lite mer go i laget: i omklädningsrummet, i båset och på isen, säger Markström.

Du har saknat det tidigare?

– Saknat och saknat, men man vill ha lite känslor, hockey är en sådan sport.

Varenda målvakt spelar så

Däremot var Markström rejält besviken på att målburarna i Ice Palace lossnar så lätt, när målvakterna kommer åt dem. Något som har varit ett problem genom hela turneringen.

– Peggarna som ska hålla buren är på tok för smala. Varenda målvakt, speciellt vi större målvakter, använder stolparna till att förflytta sig. Det är pinsamt. Stolparna är för smala och hålen lite för stora så det blir en lite glugg, säger Markström och fortsätter:

– De har gått ut med att flyttar man målburen två gånger blir det utvisning.  Men peggarna är pinsamma och då kan de inte ta utvisning, det är så alla målvakter spelar nuförtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM