Ekholm på plats – och han tvekade aldrig

HOCKEY

”Alltid en ära att få spela VM”

Foto: Mattias Ekholm på plats för VM-spel.

MOSKVA. Mattias Ekholm, 25, har landat i Moskva.

Och Nashvillebacken tvekade aldrig att tacka ja till sin tredje raka VM-turnering.

– För mig var det ingen tvekan att komma hit. Det är alltid en ära att få vara med i VM, säger Ekholm.

Tidigt måndag morgon landade Mattias Ekholm i Moskva efter en lång resa. Några timmar senare genomförde han sin första träning med Tre Kronor. Natten till fredag åkte Nashville ur Stanley Cup, efter en sjunde och avgörande match mot San Jose på den amerikanska västkusten.

Sedan inleddes den långa resan mot Moskva.

– Vi kom hem till Nashville fredag eftermiddag. Sedan flög jag från Nashville halv fyra söndag morgon och landade här klockan sex nu på morgonen. Jag bytte flyg i Atlanta och New York, sedan vidare till Moskva.

Hur mycket har du sovit?

– Jag fick faktiskt ihop fem, sex timmar på planet hit. Det har inte varit så jättestora problem faktiskt. De var de två första flygningarna som var lite jobbiga, sedan fick jag sätta mig på planet över Atlanten och då var det bara att somna, säger Ekholm.

Skrev på för 200 miljoner

Nu är han här för att förstärka Tre Kronor i den avslutande gruppmatchen mot Ryssland och sedan i slutspelet.

Bakom backstjärnorna Shea Weber och Roman Josi har Ekholm fått stort förtroende i Nashville och används i alla spelformer. I oktober förra året skrev han på ett sexårskontrakt värt runt 200 miljoner kronor.

Han har precis avslutat sin fjärde säsong i Nahsville.

Och nu gör han sin tredje raka VM-turnering.

Ekholm, som spelat de två senaste VM-turneringarna i Minsk och Prag,tvekade inte när den svenska lagledningen hörde av sig.

– VM är en stor turnering och det är lika kul varje gång att få komma. Så länge jag känner mig frisk och kry, som jag gör nu, är det ingen tvekan att komma. VM är alltid en ära att få vara med i.

Siktar på World Cup

När Rikard Grönborg presenterade sex av de sju backarna till höstens World Cup fanns inte Ekholm med. Men en hel del talar för att det blir just han som tar den sista backplatsen.

Han medger att det delvis påverkade hans beslut att komma till VM.

– Både ja och nej skulle jag vilja säga. Jag förstår att kommer man har man ännu en chans att via upp sig för den stab som ska ta ut det laget. Det är en möjlighet, men hade det inte varit ett World Cup-år hade jag nog inte resonerat annorlunda.

Och du hade kommit även om du hade varit uttagen till World Cup?

– Absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM