SHL 2015/2016

Efter flygstrulet – Modo vann jumbomötet

Av: 

Karl Sundström

HOCKEY

Problem med flyget gjorde att Karlskrona-Modo kom igång fyra timmar försent. Väl på isen saknades en rad Modo-spelare. Orsaken? Alla fick inte plats i det nya planet.

– Det blev en ny upplevelse, säger Modos Emil Pettersson som var en av de 15 utespelare som fick plats.

Spelare som Byron Ritchie, Joel Kwiatkowski, Per-Åge Skröder och Patrick Dwyer saknades alla när Modo flög till Karlskrona. Problem med flyget gjorde att matchen drog ut på tiden – och spelare fick ställas utanför.

– Vi började förbereda oss precis som vanligt genom att kolla videos. Sen när vi skulle iväg var det något strul med planet. Och när vi fick ett nytt mindre plan fick inte alla plats. Så gubbarna fick stanna hemma, säger Emil Pettersson.

När matchen väl började var det Modo som tog tag i taktpinnen. Både 0-1 och 0-2 kom i numerärt överläge. Ett bra tecken menar Pettersson som spelade fram till båda målen.

– Det var viktigt att få göra de målen. Det är ett gott omen inför kvalet. För matchen i övrigt kändes ganska avslagen och i lågt tempo, säger han.

Karlskrona fick sedermera in en reducering och hann med att spela två numerära överlägen i den sista perioden. Men Modo stod emot och fick en liten boost inför avslutningen och det stundande kvalet.

”Jag är hoppfull”

Hur påverkade den annorlunda uppladdningen matchen?

– Inte så mycket egentligen. Jag är van att få mycket istid och det är bara roligt.

Segern till Modo. Modo som precis som Karlskrona redan är kvalklara. Men innan kvalet startar igång ska grundserien avrundas på tisdag. Och innan det ska Modo flyga hem till Örnsköldsvik.

– Vi får se hur det går. Jag är hoppfull, säger Modos Emil Pettersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL 2015/2016

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Örnsköldsvik

Karlskrona

Modo Hockey