Ilskan mot domarna: ”Det är för larvigt...”

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

HV71 vann på straffar mot Djurgården.

Men det överskuggades av två bortdömda mål för de båda lagen.

– Jag tycker att man ska tillåta målen i stället för att leta fel och ta bort dem, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

– Båda målen ska vara godkända, det är för larvigt, säger Martin Thörnberg, som avgjorde matchen.

Foto: C MORE

HV71 hade tagit ledningen mot Djurgården i mitten av den första perioden genom stekhete Kevin Stenlund.
Jönköpingslaget spelade bra även i den andra perioden och när Martin Thörnberg, i powerplay, sköt in en puck förbi Mikael Tellqvist trodde alla i Kinnarps Arena att ställningen var 2-0.
Men i en duell framför mål hade HV-forwarde Simon Öhneruds klubba rört Tellqvist, och målet dömdes bort.

– Det är den nivån vi har i SHL, så det är bara att köpa. Men visst, jag tycker att det är lite larvigt, säger Thörnberg till C More och skrattar.

”Den är solklar”

Som om det inte vore nog för HV71:
Bara sekunder senare blev just Thörnberg upphakad i offensiv zon, domarna friade en utvisning, Djurgården kontrade och sköt in kvitteringen till 1-1.

– Det är tydligen ingenting eftersom att det inte döms för utvisning, men jag tycker den är solklar. Jag vet inte vad vi har för nivå på domarna men den är solklar, säger Thörnberg.

”Leta alla jävla felen”

Djurgården hade sedan en puck i mål med bara minuten kvar av matchen ut.

Markus Ljungh sköt förbi Linus Söderström och firade vilt – men domarna ville annat. En klubba hade nuddat HV-målvakten och matchen gick till förlängning, och sedermera straffar.

– Jag tycker att man ska tillåta målen i stället för att leta fel och ta bort dem. Det gäller även HV:s mål, i stället för att leta efter alla jävla felen, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, och fortsätter:
– Jag tror att folk går på hockey för att se kamp och känslor, men de vill också se mål. Jag fattar inte varför domarna ska plocka bort dem hela tiden.
Han får medhåll av Martin Thörnberg, som till sist sköt hem extrapoängen för HV.

– Båda målen ska vara godkända, det är för larvigt. Att ett blad är inne i målgården... det är hockey och kamp. Det är ingen som kör över målvakterna, det ska vara mål, båda gångerna, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM