Tredje matchen i rad med Zetterberg-mål

avPer Bjurman

”Förmodligen för att jag får stå över några träningar då och då”

NEW YORK. Henrik Zetterberg blir aldrig gammal.

Han gjorde mål för tredje matchen i rad när Detroit besökte Brooklyn i natt – och var sedan inblandad i förarbetet när backen Danny DeKeyser avgjorde på övertid.

– Det har faktiskt känts bra och jag är glad att jag fortfarande kan hjälpa laget, säger den 36-årige kaptenen när Sportbladet träffar honom efter 4-3-segern.

Foto: AP

Det är framförallt alla nya, unga stjärnskott som förärats stora rubriker under grundseriens inledande två månader, men ju längre NHL-säsongen pågår, desto mer tongivande blir de som så att säga varit på rodeo förr.

I Detroit är till exempel 36-årige kaptenen Henrik Zetterberg för närvarande klart bästa forwarden och anför Red Wings i den alltmer lovande jakten på en slutspelsplats.

– Jo, det har faktiskt känts bra. Jag känner att jag har mycket energi. Förmodligen beror det på att  jag får stå över några träningar då och då. Man har bara en viss mängd energi i kroppen och den gäller det att hushålla med, säger ”Zäta” när vi träffar honom efter nattens bortamatch mot New York Islanders. 

Han fortsätter:

– Nu var det andra matchen på ett dygn och det kändes lite stelt i början. Men jag har två ungtuppar vid min sida (Tomas Tatar och Anthony Mantha) och tack och lov kan de röra på benen i första perioden. Sedan brukar maskineriet komma igång även hos mig och det gjorde det ikväll också. 

Jo, det syntes – i sanning. 

Styrde in från Ericsson

Den svenske stjärnan var i högsta grad delaktig i det som till slut blev en 4-3-seger.

13.06 in i tredje perioden styrde han, som en annan Tomas Holmström,  mycket elegant in ett skott avlossat av Jonathan Ericsson – och bokfördes därmed för mål i tredje matchen i rad.

– Ja, ”Fabio” slog en fantastisk passning, det var riktigt kul att styrningen gick in. Jag är glad över att jag fortfarande kan hjälpa laget, säger han.

Islanders hann kvittera innan slutsignalen gick, men en dryg minut in i övertidsperioden orkestrerade kapten Zetterberg ett anfall som slutade med att Danny DeKeyser dammade in den avgörande 4-3-pucken.

– Jäkligt skönt att vi kunde vinna, särskilt efter vad som hände i Pittsburgh kvällen innan, konstaterar ”Zäta”.

– Det var såklart jobbigt att förlora mot Penguins, när vi hade ledningen med två mål vid två tillfällen och klappade ihop i tredje. Men desto starkare att komma tillbaka här ikväll.

Med sitt 315:e mål passerade svensken dessutom Pavel Datsyuk på listan för alla tiders målgörare i Detroit.

* Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM