SHL Svenska hockeyligan

Karlskrona tog sista chansen mot Rögle

Av: 

Mattias Friberg

HOCKEY

ÄNGELHOLM.

Karlskrona tog sista chansen och är nu två poäng från säker mark. 

Och det som har sett till att laget fortfarande är med i kampen är KHK:s superfacit mot de andra bottenlagen.

– Det känns som vi har varit avsågade ett tag. Men vi har trott på det hela tiden, säger Joel Kellman efter bortasegern mot Rögle.

Med 4–1-segern i Ängelholm på fredagen tog Karlskrona sin sjunde poäng på tre matcher mot Rögle den här säsongen.

Och det är typiskt för den här säsongen. 

Karlskrona har spelat in 46 poäng den här säsongen – hälften av dessa, 23, har tagits mot de andra tre bottenlagen. Örebro, som KHK jagar, har bara tagit åtta poäng mot de andra tre bottenlagen.

– Jag hörde det innan matchen att vi hade gjort det bra mot de lagen. Men jag har ingen bra förklaring till varför. Självklart är det bra för vi har Rögle och Örebro i de närmaste matcherna. Då kan vi gå in med en bra känsla i de matcherna, säger Joel Kellman.

Själv var han en av matchhjältarna mot Rögle. Han spelade fri Carl Persson till 1–0-målet och gjorde 2–0 direkt från utvisningsbåset i första perioden.

– Vi får ett powerplay i början som gör att vi får lite momentum. Vi snackade om att de vill komma ut starkt och nästan avgöra matchen tidigt. Vi får ett powerplay och sen får vi målen. Det är starkt av oss.

”Haft lätt för dem”

Karlskrona kunde sedan försvara sin ledning och ta sin sjätte seger på de senaste sju matcherna mot Rögle.

– Vi har haft lätt för dem de flesta åren jag har varit här. Jag vet faktiskt inte varför. Det är ett skickligt lag och det brukar vara roliga matcher att spela. Det är fantastiskt kul att spela här nere med mycket folk och bra stämning. Det är därför man kanske blir lite extra taggad. 

Det har varit mycket snack om att ni har varit avsågade. Vad har ni trott om det själva?

– Vi hade en tung period i januari. Men vi har fortsatt jobbat och trott på oss själva. Det har gjort att vi tagit oss tillbaka. 

”Positiv trend”

Och nu väntar Rögle hemma på lördagen och Örebro borta på tisdag.

– Det är en positiv trend för oss nu. Det är bara att vara på den chansen.

Rögle hade med en seger mer eller mindre säkrat kontraktet. Nu får laget ladda om för en ny match mot mardrömsmotståndaren Karlskrona.

–  Det är perfekt. Det är det man vill som hockeyspelare efter en förlust. Man vill spela match direkt, säger Rögleforwarden Daniel Widing.

Varför har ni så svårt för Karlskrona?

–  Jag sa det i en annan intervju. Ove Molin (tränaren) är en taktiker och speciellt när de får matchen dit de vill. De får två mål och då är det jäkligt starka på att stänga matcherna. Vi spelar lite grann i deras fälla. Vi är lite för på i början, säger Widing.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Karlskrona HK

Rögle BK