”Inte oväntat med tanke på drevet”

HOCKEY

LHC-tränaren om dagens anmälan på Gordon

Andrew Gordon anmäls till disciplinnämnden.

Ett besked som både förvånad och inte förvånade LHC-tränaren Dan Tangnes.

– Jag tycker det är märkligt, men ändå inte oväntat med tanke på drevet som gått i efterhand, säger Tangnes.

Foto: Tangnes.

Det var i den gårdagens kvartsfinal mellan Växjö och Linköping som Linköpingsforwarden Andrew Gordon tacklade Nicklas Lundgren i ryggen.

Domarna valde att inte ge Andrew Gordon någon utvisning under matchen och när de sett situationen i efterhand stod de fast vid sin bedömning:

– Jag respekterar verkligen domare (Patrik) Sjöbergs utlåtande. Att han står fast vid beslutet på isen och sedan på ett bra sätt redogör varför han inte anmäler, säger Dan Tangnes.

Situationsrummet hade en annan uppfattning och valde i dag att anmäla Gordon till disciplinnämnden. Nu riskerar LHC-forwarden avstängning.

Hur ser du på situationen?

– Först, och det här är viktigt, vill jag säga att det viktigaste är att det gick bra för Lundgren. Vilket det verkar ha gjort. Jag har den allra största respekt för Lundgren som spelare, men här kommer han in på ett lite naivt sett. Effekten blir stor och det är väldigt svårt att avbryta en tackling i ett sånt läge, säger Tangnes och fortsätter:

Många som vill vara politiskt korrekta

– Det var som Magnus Johansson (före LHC-kaptenen) sa: ”Jag hade förmodligen tvingats lägga av när jag var 25 om jag spelat på det sättet”, och det ligger lite i det. Lundgren vänder ifrån precis i tacklingsögonblicket så pucken går ifrån honom. Sedan går det alltid att diskutera satsningen från Gordon.

Men du tycker inte att det är en avstängning?

– Nej, jag har brutit ner sekvensen och de har ögonkontakt vid flera tillfällen. Gordon slutar dessutom att åka från tekningspunkten. Lundgren sätter sig i en dålig situation, det är ingen kraft mot huvudet och han hoppar inte.

Är du ändå orolig att Gordon blir avstängd?

– Ja, klart jag är det. Drevet drog igång direkt efter matchen och det är väldigt många som vill vara politiskt korrekta. Det är en svår situation. Jag vet att Gordon är en tuff men också väldigt ärlig spelare. Vi måste lära av de här situationerna och lägga lite ansvar på spelarna som tar emot också annars måste vi ändra på sättet att spela. De flesta lag spelar med hög press och forechecking i dag och då gäller det att agera därefter.