Skellefteå vann målgalna mötet

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SKELLEFTEÅ. Skellefteå tog sin femte raka hemmaseger när Örebro besegrades i målgalna matchen med 5–4.

Stor matchhjälte blev Sebastian Aho som i en soloprestation satte avgörande målet.

– Jag får ingen press på mig, det vara fri gata, säger Sebastian Aho.

Förra säsongen gjorde Sebastian Aho sin poängmässigt bästa säsong i SHL då han stod för 16 poäng. Det rekordet håller han på slå, och då har inte ens halva säsongen gått. Och under lördagens match fick han huvudrollen när hans Skellefteå besegrade Örebro i målgalna matchen som slutade 5–4. Skellefteå tog också kommandot i matchen, men Örebro kom igen.

Aho avgjorde

Vid ställningen 4–4 i mitten av tredje perioden tog Sebastian Aho tag i sakerna. För efter en slarvig Örebropassning satte han fart mot mål, rundade målet och istället för att sätta den längs isen höll han i och sprättade upp pucken i bortre hörnet.

– Jag fick ingen press på mig, det var fri gata. Min första tanke var att lägga den längs isen men han (Axel Brage) var snabb i sidled och då tänkte att jag skulle få den högt. Sen såg jag att det rasslade till i nätet, säger Sebastian Aho.

I 99 fall av 100 lägger man ju den efter isen. Du hann ändå tänka i farten att du ville ha den högt?

– Jag hade ingen press på mig bakom mål. Så jag såg att han läste mig ganska bra, så jag tänkte att jag skulle överraska honom med en hög backhand.

Före avgörandet hade Skellefteå nykomponerade förstakedja med Joakim Lindström, Pontus Petterström och Oscar Möller haft stor målshow. Den sistnämnde stod för två mål och en assist. Efter sin skadefrånvaro har nu Oscar Möller gjort fyra mål och en assist på tre matcher.

"Bra flyt nu"

– Jag har bra stäm och bra flyt just nu. Kommer till bra lägen och hittar till bra positioner där jag känner att jag kan nypa till. Det är väl ett gott tecken, säger Oscar Möller och fortsätter:

– Känner ändå att jag behöver komma upp bättre i det defensiva arbetet. Jag tror att hur mer jag får spela i fortsättningen så kommer jag att komma in i det succesivt.

Publicerad:

LÄS VIDARE