Kiiskinen: ”Var dåligt av mig”

HOCKEY

LINKÖPING. Ken Andre Olimb knätacklades av Tuomas Kiiskinen och har en befarad ledbandsskada.

Efteråt var Växjöforwarden ångerfull.

– Det var dåligt av mig. Jag hoppas att han inte blev skadad, säger Kiiskinen.

Växjö besegrade Linköping med 5-2, men mycket av eftersnacket handlade om en knätacklingen som Linköpings Ken Andre Olimb åkte på utanför spelet av Tuomas Kiiskinen, 30. Växjöforwarden klarade sig undan utvisning – vilket gjorde LHC-tränaren Dan Tangnes upprörd.

– Det är en knätackling. Inget snack om det. Domarna står så nära och den måste de kunna ta. Förmodligen går det vidare och sedan blir det en avstängning i efterhand, men man måste kunna plocka den på isen. Framförallt när man står så nära som de gör, säger Tangnes.

Domaren Tobias Björk:

– Vi upplevde det som en krock ute på isen. Sedan kommer vi att kika på den i efterhand. Där är vi just nu, säger Björk.

”Svårt att avgöra”

Tangnes menar att ni borde ha kunnat se den på reprisbilderna.

– Vi tyckte det var svårt att avgöra då också, säger Björk

När Sportbladet pratar med Tuomas Kiiskinen efter matchen är han ångerfull.

– Det var dåligt av mig. Jag försökte inte tackla honom, inte alls. Jag vek av lite för snabbt. Jag hoppas inte att han blev skadad. Först kändes det som att vi kolliderade, men när jag såg videon ser man att våra knän slog ihop, säger finländaren.

”Inte meningen”

Tror du att du blir avstängd?

– Jag vet inte. Jag har ingen aning. Jag har inte varit involverad in något sådant här tidigare. Det är vanligtvis inte jag, och det var inte mening den här gången heller, säger finländaren.

Olimb kunde inte spela vidare efter smällen och ska nu undersökas.

– Han kan inte stödja på benet och han har en ledbandsskada. Men hur illa det är får läkarna ta i morgon, säger Tangnes.