Svensken hyllas efter målsuccén

HOCKEY

”Finns väldigt mycket potential"

1 av 2

NEW YORK. Victor Rask har stått för årets svenska genombrott i NHL.

Han sprängde, medelst två mål, 20-målsvallen när Carolina slog New Jersey i natt.

– Det finns väldigt mycket potential där. Bra defensivt har han varit hela tiden, men nu tar han stora kliv framåt också offensivt. Det är roligt att se, säger lagkamraten Jordan Staal efter 3-2-segern.

Han får sällan stora rubriker och många som inte ägnar NHL aktivt intresse har förmodligen dålig koll på vem Victor Rask är.

Men faktum är att den 23-årige masen – ursprungligen från Leksand – varit ett av Carolinas stora utropstecken under den pågående säsongen och i natt prickade han alltså in både sitt nittonde och sitt tjugonde mål.

– Det är jättekul att göra mål, men försöker bara utvecklas för varje match och ser hur det går, säger han blygsamt till nhl.com efter matchen mot Devils.

Andra är desto mer rättframma.

– Det finns väldigt mycket potential där, säger till exempel veteranen Jordan Staal.

– Han har vuxit så mycket för det här laget. Han har alltid varit på rätt sida pucken och spelat bra defensivt, men nu tar han stora kliv framåt också offensivt. Det är roligt att se.

”Var excellent”

Även coachen Bill Peters är extatisk.

– Rask var excellent i den här matchen. Han avlossade sex skott bara de första 20 minuterna och var lysande i tekningscirkeln. Det är sånt vi vill se hos våra spelare, säger han.

Elias Lindholm hade också en bra kväll och stod för en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL