”Bäckis”: Vi spelade verkligen desperat

HOCKEY

TV: Här tar Capitals chansen

WASHINGTON. Det gick att se från första nedsläpp.

Washington Capitals hade gett sig själva den på att deras gloriösa säsong inte skulle ta slut i natt.

De svarade för sin hittills bästa, mest desperata insats i årets slutspel och lyckades slå ett Pittsburgh på jakt efter avgörande. 

– Nu är det serie igen och vi i laget tror fortfarande stenhårt på att vi kan vända det här, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3–1-segern.

Foto: Nicklas Bäckström.

Det är ingen överdrift – redan när domarna släppte den första pucken i ett taggat men väldigt nervöst Verizon Center gick det att se att det brann i hemmaspelarna.

De iscensatte en furiös forcering direkt, tvingade fram en utvisning efter bara några få minuter och i det powerplay som följde dammade en enastående Alex Ovetjkin, på assist från Nicklas Bäckström, in sitt sedvanligt monstruösa direktskott från vänstra tekningscirkeln.

– Ja, vi kom ut med en annan attityd och fick bra snurr direkt och gjorde det där powerplay-målet. Sedan byggde vi bara vidare på det, säger Nicklas Bäckström när vi träffar honom efteråt.

Några år sedan

Inte heller när Chris Kunitz i Penguins första powerplay några minuter senare kvitterade tappade seriesegrarna fokus eller blev oroliga – vilket förmodligen hade hänt för några år sedan.

De bara fortsatte i samma aggressiva, desperat stil och vann till slut med 3–1.

– Det var nog en av de bättre matcher vi gjort med ryggen mot väggen, fortsätter ”Bäckis”.

– Vi spelade verkligen desperat, vi ville ha pucken, vi ville framåt, vi ville skapa chanser. Det är så det måste se ut.

Bra inledning

Nicklas bildade under måste-matchen en ny, helsvensk lina med Marcus Johansson och Andre Burakovsky – medan Evgeni Kuznetsov flyttades upp som center i Ovetjkin-kedjan – och verkade trivas bra i den omgivningen.

– Ja, det var kul. Jag tyckte vi kom igång bra direkt och gjorde framförallt en bra förstaperiod, säger han.

Nu väntar ny match i Pittsburgh natten till onsdag och lyckas Capitals ta även den blir det direkt avgörande Game 7-klassiker i Verizon Center på torsdag.

– Det kommer bli tufft, men det här är en serie igen och vi i laget tror fortfarande stenhårt på att vi kan vända det här, försäkrar ”Bäckis”.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM