Ångrar sig plötsligt – mitt i sin sågning

HOCKEY

”Vänta ... domaren har ju rätt”

Thomas ”Bulan” Berglund sågade domaren.

Sen ändrade sig Brynäs tränare – mitt under intervjun med C More.

– Domaren hade rätt! Jag ber om ursäkt, säger han.

Brynäs låg under med 2-5 i den tredje och direkt avgörande åttondelsfinalmatchen mot Djurgården. Då agerade Thomas ”Bulan” Berglund. Brynäs-tränaren plockade målvakten Felix Sandström och fick utdelning. Först satte Nick Johnson 3-5, sedan reducerade Lukas Kilström till 4-5.

Men närmare än så kom inte Brynäs.

Djurgården vann och är vidare till kvartsfinal.

Hård sågning

Med 30 sekunder kvar att spela vädjade man dock om en utvisning då Pathrik Westerholm gick omkull i offensiv zon. Något ”Bulan” hade synpunkter på i intervjun med C More kort efter matchen.

– Det är fruktansvärt svagt av domaren att inte ta en utvisning där. Pathrik blir kapad och domaren står en meter ifrån, så det är fruktansvärt svagt. Vi hade fått ett 6 mot 4-läge där annars. Med 30 sekunder kvar att spela. Nej, det är grymt svagt agerat (av domaren), speciellt med tanke på vad de hade tagit för tidigare under matchen, sa Brynäs-tränaren.

”Ber om ursäkt”

En minst sagt hård sågning.

Sen fick han se reprisen…

– Okej, det där var faktiskt ingenting. Jag ber om ursäkt. Jag fick uppgift från en som hade sett situationen, men nu ser jag att det var korrekt dömt av domaren, säger ”Bulan” och flinar.

Han summerar sedan säsongen:

– Vi hade ett underskattat lag. Vi var tippade långt ner av experterna men vi kände att vi hade ett bra lag och vi började säsongen bra. Vi hade en grym spets i laget och spelade stundtals fantastisk hockey. Sen kom alla skador. De har tyvärr kostat oss för dyrt, säger Brynäs-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM