Ishockey-VM 2018

Petades från drömrollen: ”Inte så att jag frågade”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

KÖPENHAMN. Han har fått chansen mellan Nashvilleduon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

Men efter två perioder mot Lettland petades Adrian Kempe:

– Jag fick ingen motivering och det var inte så att jag frågade heller, säger Los Angeles-forwarden.

När Viktor Arvidsson och Filip Forsberg anlände till VM var den stora frågan vem som skulle få drömrollen som center mellan Nashvilleduon. Valet föll till slut på Adrian Kempe som fick förtroendet först i gruppfinalen mot Ryssland och sedan i kvartsfinalen mot Lettland. 

Åtminstone i två perioder. 

Kedjan var inne på Tre Kronors första mål, som Filip Forsberg gjorde. Men tidigt i tredje perioden valde förbundskapten Rikard Grönborg att bänka Kempe och sätta in Jacob de la Rose.

”Försöker bara vara kreativ”

De la Rose fick en drömstart i sin nya omgivning när Viktor Arvidsson på volley styrde in 2–1-målet i kedjans första byte:

För Kempe blev det högst sparsamt med istid under andra halvan av matchen. I tredje perioden spelade han bara ett power play, då gjorde Oliver Ekman Larsson 3–1.

Fick du någon motiveringen till petningen?

– Nej, coacherna brukar inte säga så mycket under matchen och det var inte så att jag frågade heller. Sånt som händer ibland. Jag försökte göra det bästa jag kunde när jag var ute på isen. Inget mer med det.

Är du orolig att du förlorat din plats mellan Arvidsson och Forsberg nu?

– Nja, jag vet inte. Jag försöker bara göra mitt jobb. Tycker vi snurrade på bra när jag var med dem där ute. Vi gjorde ett mål och sedan var jag inne på ett mål i power play. Jag försöker bara vara kreativ och göra mitt bästa, säger Kempe.

▪▪▪

Semifinalerna lördag:

15.15: Sverige-USA

19.15: Kanada-Schweiz

ARTIKELN HANDLAR OM