Cyklade till premiären, fick se Västerås bli krossat

1 av 2 | Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

avErik Karlsson

HOCKEY

Efter ett vad när Västerås gick upp till hockeyallsvenskan cyklade klubbchefen Mats Brokvist och sju andra hela vägen till premiären mot Karlskrona.

Bara för att se Vik bli krossade av KHK.

Det var under våren när det började bli tydligt att Västerås skulle kunna avancera upp från division ett till hockeyallsvenskan utvecklades ett vad där ett gäng västeråsare, däribland klubbchef Mats Brokvist, skulle cykla till premiären om avancemanget blev verklighet.

– Direkt när jag hörde om vadslagningen så var min tanke att vi kan göra något riktigt bra av det och vad kan då inte passa bättre än att jag stöttar VIK Support och följer med på cykeln genom landet, sa Brokvist till VLT.

Sagt och gjort: Den 19 september satte gänget av från Västerås och under dagen kom man fram till Karlskrona efter 51 mil på cykeln.

Belöningen?

Frölundalånet tvåmålsskytt

Jo, Västeråssupportrarna fick se sitt lag bli – överkört. Efter 5,10 satte Drew Paris 1–0 och sedan gjorde Niklas Johansson och Kalle Miketinac varsitt ytterligare innan kvarten var spelad.

Frölundalånet Mikitinac utökade sedan till 4–0 direkt i inledningen av andra perioden för nedflyttade Karlskrona som visar att de blir att räkna med redan det tuffa första året tillbaka i allsvenskan.

Matchen slutade 5–0 efter att Axel Sundberg hittat nät fyra minuter in i tredje perioden.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM