Trots drömstart – nykomlingen förlorade premiären

HOCKEY

LINKÖPING. Efter fem säsonger i Hockeyallsvenskan är Timrå tillbaka i SHL.

Trots en drömstart i premiären förlorade nykomlingen med 1-4 mot Linköping.

– Vi blir lite petiga i egen zon, säger tränaren Fredrik Andersson.

Timrå åkte ur SHL 2013, men efter kvalsegern mot Karlskrona i våras är man nu tillbaka i finrummet, men laget åkte på en tuff start. Timrå förlorade premiären mot Linköping med 1-4.

– Vi måste klara av att spela i ett högre tempo. Vi blev lite genomskådade och tog för långsamma beslut, säger Timråtränaren Fredrik Andersson.

Ändå fick nykomlingen en bra start på matchen. Sebastian Collberg gjorde 1-0 efter drygt sex minuter, men innan första perioden var över hade LHC gjort två mål.

”Blir lite petiga”

Även om det blev förlust tycker Fredrik Andersson att laget kan ta med sig en hel del bra grejer från premiären.

– När vi får ner pucken på djupet skapar vi en hel del bra målchanser. Vi blir lite petiga i egen zon och förlorar en mot en-kamperna och det måste vi rätta till. Men anfallsspelet och en hel del bra spelvändningar tycker jag vi ska plocka med oss, säger Andersson

Forwarden Vilmos  Gallo är inne på samma linje.

– Vi gjorde lite defensiva misstag som vi inte har råd med. Offensivt tyckte jag vi hade bra flow stundtals och vår kedja skapade ganska många chanser, men skulle ha gjort något mer mål, säger Gallo.

I nästa omgång väntar regerande mästarna Växjö för Timrå.

–  En rolig match. Såklart man vill knäppa dem på näsan och överraska dem lite. Hemmapubliken i Timrå är stark och det kommer att hjälpa oss massor, säger Gallo.

Laddar Matchöversikt
SHL-bibeln – i butik nu 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM