Patrik Galbraiths lägenhet beslagtagen

HOCKEY

Björklövens konkurs påverkar spelarna på fler än ett sätt

Turerna kring Björklövens ekonomi och konkurs påverkar inte bara spelarna rent spelmässigt.

Danska VM-succémålvakten Patrick Galbraith, som sagt att han stannar i klubben om det inte blir konkurs, har inte längre någon lägenhet, sedan den beslagtogs efter konkursbeskedet.

– De tog mina grejer också. Jag vet inte var de är nu, de kanske är på kansliet eller nåt, jag vet inte. Curre kanske har tagit hem dom till sig, säger han frågande till Västerbotten-Kurirens Björklöven-blogg.

Danmark var den stora skrällen i ishockey-VM i Tyskland och målvakten Patrick Galbraith var en av de viktigaste faktorerna till framgången.

Galbraith tillhör Björklöven och har sagt att han tänker stanna i klubben om den inte går i konkurs.

Anrika Björklöven konkursförklarades tidigare i våras, men fansen accepterade inte det.

En grupp startade arbetet att samla ihop tillräckligt med pengar för att rädda klubben och lyckades.

Tog hans playstation

Björklöven var tillfälligt räddade och en överklagan lämnades in. Hovrätten upphävde konkursbeslutet och nu hoppas klubben på att allt ska bli som vanligt.

Efter VM har Galbraith varit hemma hos sina föräldrar i Danmark och tänkte åka tillbaka till Sverige om några veckor. Men det finns ett problem.

För Västerbottens-Kurirens Björklöven-blogg berättar Galbraith att hans lägenhet har blivit beslagtagen, tillsammans med grejerna i den.

– Dom tog den när det blev konkurs. De tog mina grejer också. Jag vet inte var de är nu, de kanske är på kansliet eller nåt, jag vet inte. Curre kanske har tagit hem dom till sig, säger han och berättar att grejerna han blivit av med är lite kläder, en gitarr och ett playstation.

Inte råd med hyran

Lägenheten är skriven på Björklöven och beslagstogs förmodligen för att de inte hade råd att betala hyran när konkursen fastslogs.

Nu finns det ju fortfarande hopp om Björklövens framtid och Galbraith hoppas på att få tillbaka sin lägenhet och att fortfarande ha ett lag att spela i nästa säsong.

– Om det går två veckor och det sen visar sig att det inte löser sig blir det svårt att hitta ny klubb, speciellt som målvakt. Men om det löser sig, jättebra, då har jag en klubb. Annars blir det jättesvårt, säger han till bloggen.

ARTIKELN HANDLAR OM