Hård svensk kamp om junior-VM

HOCKEY

Småland fajtas med Norrland om mästerskapet 2014

Umeå/Örnsköldsvik har meddelat sitt intresse. Skellefteå/Piteå likaså.

Nu blandar sig även Småland in i kampen om junior-VM 2014.

Växjö Lakers och HV71 kommer skicka in en gemensan ansökan till mästerskapet.

Foto: Sveriges Carl Klingberg och Kanadas Erik Gudbranson stångas framför målvakten Olivier Roy i träningsmatchen inför årets JVM.

Sverige är värdland för junior-VM 2014 och nu slåss hockeystäderna om att få arrangera mästerskapet som går i årsskiftet 2013/2014.

Sedan tidigare har Västerbottens ishockeyförbund tillsammans med Ångermanlands dito meddelat att de ser över möjligheterna att ansöka om mästerskapet, som går samma år som Umeå är Europas kulturhuvudstad.

Ny multiarena inblandad

Skellefteå AIK har meddelat att man tillsammans med Piteå ser över möjligheterna att skicka en ansökan.

Nu blandar sig HV71 och Växjö in i striden. Där hoppas man att mästerkapet ska spelas i Kinnarps Arena kombinerat med Växjös nya multiarena, som ska stå färdig nästa år.

– Vi känner för egen del att hela Kinnarps Arena med både vår publikkapacitet samt ytterligare tre isytor i direktanslutning är en mycket bra grundförutsättning för att arrangera ett Junior VM, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund i ett pressmeddelande.

Ska ta in minst 6 000

– Lägg därtill Jönköpings internationella prägel och vana att arrangera stora mässor och mästerskap, vilket gör att vi kommer att ha ett mycket starkt erbjudande till Svenska Hockeyförbundet. Vi vill vara regionens lag och fortsätta att utveckla vår verksamhet tillsammans med Jönköping, länet och Småland och att få genomföra detta tillsammans med Växjö vore fantastiskt givande.

Senast Sverige arrangerade mästerksapet var 2007 när Leksand och Mora stod som värdar.

Bland kraven för att stå som värd finns bland annat att det ska finnas två arenor varav en huvudarena av internationell stardard med plats för minst
6 000 åskådare.

Svenska ishockeyförbundet kommer ta emot anmälningar till den 28 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM