Lundqvist avgjorde mot Brynäs

HOCKEY

Frölunda tog tre viktiga poäng på hemmaplan

Frölunda tog tre viktiga poäng när Brynäs knappt besegrades med 3–2.

Med bara några sekunder kvar lyckades Jesper Mattsson missa tomt mål från mindre än en meter sedan Brynäs tagit ut målvakten. Pucken tog i stolpen.

– Jag kom tillsammans med Niklas Andersson och lade över pucken till honom. Han överraskade mig dock när han lade tillbaka till mig och jag blev för ivrig, sade Jesper Mattsson med ett leende.

– Som tur var så vann vi ju ändå.

Frölundas tränare Kent Johansson var ändå nöjd med Jespers debut inför hemmapubliken.

– Sett över hela matchen var han väldigt bra, och han är väldigt nyttig för oss i numerära överlägen.

Två lyckosamma minuter i den tredje perioden bäddade för Frölundas trepoängare. Ville Mäntymaa gjorde 2–1 efter 9.08 och Joel Lundqvist spädde på till 3–1 efter 11.07. Trots en reducering av Anton Rödin drygt tre minuter senare kom inte Brynäs ikapp.

Det blev ändå ett ganska kraftigt tryck mot Frölundamålet när Brynäs jagade en kvittering.

– Visst blev det lite stressigt där, men det blir det lätt i såda lägen, sade Kent Johansson.

Trots förlusten var Brynäs tränare Niklas Czarnecki ganska nöjd med matchen.

– Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match och stod upp bra mot Frölunda på bortaplan. Jag tycker att vi är på väg åt rätt efter matchen senast mot Södertälje.

De två första perioderna bjöd på jämn och bra ishockey. Inget av lagen fick något ordentligt grepp om spelet. Det tillsammans med två bra målvakter - Joakim Lundström för Frölunda och Thomas Greiss för Brynäs - gjorde att det bara stod 1–1 inför den tredje perioden.

Brynäs tog ledningen i matchen i mitten av den första perioden. Anton Rödin blev helt fri framför Joakim Lundström sedan Frölundas backar helt gått bort. Rödin hade inga problem med att sätta pucken.

Ledningen blev dock inte långvarig eftersom Frölunda kvitterade drygt två minuter senare i numerärt överläge. Jesper Matsson, som gjorde debut på hemmais blev helt frispelad på en kalaspassning från Tomi Kallio. Jesper fick öppet mål och tryckte in pucken bakom Thomas Greiss. Till råga på allt hade Greiss också tappat sin klubba.

– Det var viktigt att vi fick en snabb reducering där i den första perioden, för sedan tycker jag att Brynäs är lite bättre än oss i den andra perioden, sade Kent Johansson.

– Sedan i tredje perioden får vi bra utdelning och kan avgöra. Det är klart man är nöjd då.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM