Brynäs IF

Katastroföppning för Brynäs nye målvakt

Av: 

Oskar Månsson

HOCKEY

Greiss hånad i sin debut

Tala om mardrömsstart. Brynäs tyske målvakt Thomas Greiss inledde karriären i sin nya klubb med att släppa in sju mål mot Södertälje.

Den NHL-meriterade 24-åringen fick en minst sagt jobbigt start i Brynäs. Visserligen underpresterade hela laget mot Södertälje - hemmlaget vann matchen med 7-2 och skotten med förkrossande 37-12 - men tysken lär inte vara nöjd med att ha släppt in sju puckar bakom sig i sin elitseriedebut.

Det var framförallt i inledningen som Greiss hade det motigt. Inte nog med att han släppte in fem mål på 32 minuter – han blev dessutom hånad av hemmapubliken.

"Thomas Greiss håller på Tälje" och "Han är sämre än Bjurling" skanderade SSK-fansen bland annat.

Schabblade in sexan

Tysken spelade upp sig något under den andra delen av matchen men schabblade ändå in det sjätte målet. Efter en tilltrasslad situation låg pucken fri under den förvirrade målvakten som med sin skridsko sparkade den i eget mål.

– Vi åker berg-och-dalbana, både vad gäller prestation och att följa matchplan, säger tränaren Nicklas Czarnecki till Canal Plus.

Södertälje var däremot av förklarliga skäl nöjda med matchen. Bäste målskytt blev amerikanen Ryan Lasch som med tre mål fick det att lossna ordentligt ikväll.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF