NHL-proffset vill spela – redan mot Frankrike

HOCKEY

Ericsson laddar med sömntabletter för att kunna vara med på tisdagskvällen

MANNHEIM. Han landar på tisdagsförmiddagen i Tyskland.

Och trots en lång och seg nattflygning över Atlanten vill Jonathan Ericsson spela direkt mot Frankrike.

– Jag hoppas på det, säger Detroit-backen.

Vid midnatt mellan måndag och tisdag satte sig Jonathan Ericsson i flygplanet på Detroits flygplats för att ta sig till Ishockey-VM i Mannheim.

När de flesta av hans lagkamrater sagt nej tack till Tre Kronor fanns det inte en sekund av tvivel hos Ericsson.

– Nej, det här ska bli riktigt roligt. Har drömt om att få spela VM och jag sade ja direkt när de ringde och frågade mig, säger Jonathan Ericsson.

På VM får han även chansen att spela i samma lag som brorsan Jimmie något som han inte gjort på seniornivå.

– Ja, det ska bli jätteskoj, vi snackar ofta med varandra och fantastisk att få spela ihop för första gången i ett VM, säger Jonathan.

”Tar sömntabletter”

Och det kan bli spel redan på tisdagskvällen, om allt går enligt planerna.

– Om tidtabellen håller ska jag kunna värma med Tre Kronor på tisdagsförmiddagen. Men vi får se hur det går. Jag vill ut på isen direkt för att få igång benen i alla fall, säger Ericsson.

Han har blivit van med långa nattflygningar senaste tiden. Bortamatcherna mot San José i slutspelet var slitsamma och för Ericsson finns ingen naturlig väg till sömn på ett flygplan.

– Nej, jag tar sömntabletter. Om jag måste sova, som jag bör göra under Atlant-flygningen. Annars brukar jag titta på The Office på datorn och hålla mig vaken, säger han.

Tre Kronors General Manager Mats Näslund ska hämta Ericsson i Frankfurt på tisdagsförmiddagen och han tror inte att Ericsson är med mot Frankrike.

– Det borde inte vara rimligt, säger Näslund.