Här kopierar han Foppas drömmål

1 av 5
HOCKEY

NEW YORK. Finlands egen ”Foppa” slog till i natt igen.

Rookien Aleksander Barkov iscensatte en exakt kopia av den klassiska straffen i Lillehammer när Florida slog Detroit för andra gången på några få dygn.

18-årige Aleksander Barkov – drafttvåa i i somras och omedelbart signad av Florida Panthers – har flera gånger visat att han kan tricket Peter Forsberg bländade världen med i OS-finalen i Lillehammer för snart 20 år sedan och i natt gjorde han det alltså igen.

Efter att Panthers hämtat in 2-0-underläge i ett hemmamöte med Detroit Red Wings blev det straffavgörande och redan i första omgången ”gjorde” Barkov sin ”Foppa”.

Han åkte rakt mot mål, tog ett skär utåt vänster men höll kvar klubban och och ögonblicket senare var Jimmy Howard ett frimärke.

Snyggare blir det som bekant inte.

Två omgångar senare gjorde även Brad Boys mål och därmed var Floridas andra seger mot Detroit på några få dagar ett faktum.

– Jag föreställer mig att de är rätt snopna. Det här hade de inte räknat med, säger målvakten Tim Thomas till nhl.com.

■ ■ ■

En annan finländare som hade en rolig kväll var målvakten Antti Raanta. Han fick hoppa in för regerande mästarna Chicago Blackhawks när Corey Crawford skadade sig i söndags, gjorde så bra ifrån sig att han fick en ny chans i natt – och hjälpte Blackhawks till en 6-2-seger med 27 räddningar.

– Antti var lysande. Han kommer få många chanser framöver och ska bara fortsätta göra det han redan gör, säger målskytten Michael Kostka tillnhl.com.

Marcus Krüger hade en assist i matchen.

■ ■ ■

Alex Steen gjorde sitt 21:a mål för säsongen när han kom med St. Louis till födelsestaden Winnipeg och vann med 2-1 – genom att från en position bakom kassen valla in pucken Jets-målisen Ondrej Pavelecs rygg.

– Jag har provat den varianten på träningar ibland och nu funkade den under match också, säger han till nhl.com.

■ ■ ■

Elias Lindholm var med och räddade en poäng åt Carolina i nattens bortamatch mot Edmonton.

När lite mer än fem minuter återstod spelade han fram Jeff Skinner och hans lyckades slå in 4-4.

Sedan vann Oilers på övertid.

Se Barkovs Foppa-kopia här (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL