Stora stjärnan kan missa JVM

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Attackerad på isen och verbalt av sin blivande lagkamrat: ”Är en filmare”

Kanadensiska stjärnan Jonathan Drouin (längst till höger) riskerar att missa JVM efter en ful tackling från blivande lagkamraten Adam Erne.
Kanadensiska stjärnan Jonathan Drouin (längst till höger) riskerar att missa JVM efter en ful tackling från blivande lagkamraten Adam Erne.

De ska spela i samma lag – men relationen ser inte ljus ut.

Kanadensiska stjärnan Jonathan Drouin kan missa JVM efter att ha blivit tacklad bakifrån av hans blivande lagkamrat Adam Erne.

– Jag tyckte det var en filmning, säger Erne enligt Metro Halifax.

Jonathan Drouin, JVM:s största stjärna, åtminstone Kanadas, kan missa turneringen på grund av en hjärnskakning han ådrog sig inatt. Detta efter en ful tackling av amerikanen Adam Erne i den kanadensiska juniorligan QMJHL.

Det var i mötet mellan Quebec Remparts och Halifax Mooseheads som Erne tacklade Drouin bakifrån. Det blev irriterat efteråt och flera spelare började bråka – Drouin låg dock kvar på isen.

Anklagades för filmning

Erne fick matchstraff för tacklingen - men ångrade sig inte. I stället anklagade han Drouin för att vara en filmare.

– Han var inte så långt ifrån sargen och jag knuffade honom ganska hårt. Men jag tyckte att det var en filmning och jag trodde alla andra tyckte det också. Jag skulle inte ens ha fått en utvisning om han inte hade filmat vid sargen, säger Erne till Metro Halifax.

– Om han filmar och kastar sig in med huvudet mot sargen så kommer han att skada sig.

Ska bli lagkamrater

En intressant tvist: Erne och Drouin – båda födda 1995 – draftades av Tampa Bay 2013.

Lightning valde Drouin som etta och Erne som tvåa vid draften. Med andra ord är spelarna två stora talanger som kommer att bli lagkamrater i Tampa Bay.

Drouin har stått för 47 poäng på 21 matcher för Halifax den här säsongen, medan Erne har producerat 32 poäng på 26 matcher.

JVM 2014 spelas i Malmö, 26 december-5 januari.

Se tacklingen här [extern länk]

Publicerad: