Hemlin blir SHL:s nye sportchef

avEmil K Lagnelius, Ha Ab

SHL får en ny sportchef.

Johan Hemlin, 41, lämnar Linköping efter elva säsonger.

– Detta känns riktigt spännande och jag känner mig verkligen motiverad att få vara med och utveckla SHL och svensk elithockey, säger Hemlin till SHL:s hemsida.

Johan Hemlin

Tommy Töpel var Hockeyligans sportchef 1998-2011, men sedan han gick i pension har SHL stått utan sportchef.

Nu är det klart att Johan Hemlin fyller den tomma posten. Hemlin kom 2003 till Linköping från Södertälje. Efter en säsong som assisterande tränare tillträdde Hemlin som sportchef där han har verkat i tio år.

Hemlin hade kontrakt med LHC även nästa säsong, men hoppar nu på ett nytt uppdrag som han tillträde i månadsskiftet maj/juni.

– Eftersom jag varit i högsta ligan i tio år som sportchef innebär det att jag tror mig ha rätt så god insyn i den dagliga verksamheten och jag tror mig också veta lite om de problem och möjligheter som finns, sett ur klubbperspektiv. Många viktiga kontakter är för mig redan upparbetade och det är självklart en fördel att jag rört mig i den här miljön under en längre tid, säger Hemlin.

”Såklart ett avbräck”

SHL:s vd Jörgen Lindgren:

– Jag har följt Johan länge och jag tycker att hans profil, långa och breda erfarenhet och kunskap från olika delar inom elithockeyn gör att jag ser honom som en person som kommer att tillföra mycket hos oss.

LHC:s klubbdirektör Mike Helber till LHC:s hemsida:

– Det är såklart ett avbräck för LHC när en så pass rutinerad och duktig sportchef slutar hos oss. Men vi vill alltid att personal utvecklas och då finns risk att det dyker upp andra tjänster som är intressanta. Vi är enormt tacksamma för allt Johan har gjort för LHC och önskar honom stort lycka till i sin nya roll som ändå innebär att vi kommer att ha fortsatt kontakt.

ARTIKELN HANDLAR OM