SSK konfronterades av fans efter förlusten

HOCKEY

”Ett 20-tal supportrar ville uttrycka sitt missnöje”

1 av 2

Södertälje föll tungt i bottenmötet mot Troja/Ljungby och får fira nyår som jumbo.

Efter förlusten ville SSK-fansen konfrontera spelarna utanför Axa Sports Center för att visa sitt missnöje.

– Jag tror inte på den här aktionen, att möta upp vår spelarbuss mitt i natten när den kommer tillbaka, säger klubbchefen Maria Andark.

2-5-förlusten borta mot Troja/Ljungby innebar att Södertälje, som åkte på sin tredje raka förlust, tar över jumboplatsen i HockeyAllsvenskan.

SSK:s krisande situation har gjort att missnöjet mot klubben har eskalerat och tidigare i vintras dödsförklarades klubben med en runa utanför Axa Sports Center.

– Naturligtvis blir jag otroligt förbannad, arg och ledsen. Vi får dagliga krav på avgång och hatbrev. Och det kan jag ta. Men det här, det passerar alla gränser, sa Maria Andark då till Sportbladet.

Under söndagskvällen kom nästa aktion från Södertälje-anhängare.

När spelarbussen hade kommit fram efter hemresan från Småland möttes de upp av frustrerande fans. Utanför arenan fanns banderollen: ”AVGÅ ALLA”.

”Förstår att fansen är besvikna”

Enligt Länstidningen hade ett antal besvikna fans kontaktat Maria Andark för att få veta vilken tidpunkt de skulle komma fram. Syftet var att få möjlighet att konfrontera laget. Personal från SSK upplevde situationen som olustig, skriver tidningen.

– Jag förstår att fansen är besvikna och söker svar. Men jag tror inte på den här aktionen, att möta upp vår spelarbuss mitt i natten när den kommer tillbaka, säger Andark till Länstidningen och fortsätter:
– Vår säkerhetsansvariga har kontaktat polisen.

Inga omhändertaganden

Polisen i Södertälje bekräftar att en grupp människor befann sig i arenaområdet sent på söndagskvällen, men att händelsen inte resulterade i några omhändertaganden.

– Det var ett 20-tal supportrar som ville uttrycka sitt missnöje över förlusten och att det går dåligt för dem. Men det var lugnt och trevligt. Det fanns ordningsvakter med och allting sköttes klanderfritt, säger Erik Lindblad, yttre befäl hos Södertäljepolisen till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM