”Är pyspunka rakt igenom”

HOCKEY

Ny tränare för HV71 – då åkte laget på brakförlust

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Torgny Bendelin fick en mardrömsstart som HV-tränare.

1–7 hemma mot LHC – och nu får han kritik för att han lämnar laget i fyra matcher.

– Det är pyspunka rakt igenom, säger experten Niklas Wikegård i C More.

– Jag har sett det här laget rasa ihop som ett korthus förut, säger Bendelin.

HV71 har haft en blytung säsong och den 16 december meddelade klubben att förtroendet för tränaren Ulf Dahlén, 46, är slut.

In som ersättare kom Torgny Bendelin, 57, som tidigare tränat bland annat AIK, Leksand, Linköping och Malmö.

Men Bendelins första match i HV-båset i dag blev en mardröm. Chris Campioli gav förvisso laget ledningen, men gästerna kvitterade med bara fyra sekunder kvar av första perioden och i andra perioden gick LHC fram till en 6–1-ledning efter en show av firma Arlbrandt/Hjalmarsson.

”Det faller ihop”

När slutsignalen för andra perioden ljöd ekade buropen i Kinnarps Arena.

– Det är riktigt tungt givetvis. Vi tar lite fel utvisningar och de har några stycken som är på ganska bra humör i dag. Vi bjuder på för mycket, sa HV71:s lagkapten David Petrasek till C More efter 0–5 i andra perioden.

– När man ser det här så känner man att det faller ihop. Det är pyspunka rakt igenom. På det här sättet kan det inte få se ut. Det här är helt otroligt svagt, säger experten Niklas Wikegård i C More.

”Katastrof att han åker iväg”

Det faktum att Bendelin, som är tränare för Sveriges U17-landslag, nu lämnar HV71 i fyra matcher för att basa över Sverige i en juniorturnering i Kanada den 29 december–4 januari får stark kritik av C Mores experter:

– Spelar ingen roll om de hade vunnit så hade jag tyckt att det var väldigt dålig tajming att iväg. Nu ska Anders Olsson, juniortränaren, in och ta över. Det här är extremt olyckligt, säger Niklas Wikegård.

– Det är katastrof att Bendelin får åka iväg. Han ska ju bygga grunden och måste börja nu. Bendelin måste vara här nu när det blåser, säger Petter Rönnqvist.

”Väldigt ledsen”

Som det inte vore nog med olycka för HV71 satte förre HV-backen Daniel Rahimi 7–1 för LHC i tredje perioden. Målvakten Gustaf Wesslau räddade bara 22 av 29 skott, men stod kvar i kassen matchen ut.

– Jag är inte förvånad över att det blev så här. Jag har sett det här laget rasa ihop som ett korthus förut. Nu måste vi jobba hårt för att komma till rätta med bristerna, säger Torgny Bendelin på presskonferens efter matchen.

– Vi gör det för lätt för dem. Vi tappar helt konturerna för hur det ska se ut och började jaga. Vi spelade ”one man hockey” i stället för att spela tillsammans. De var skickliga att utnyttja det, säger Torgny Bendelin till C More.

– Vissa saker måste vi få bort som vi gör där ute. Samtidigt är det kanske en bra läxa att det inte går att hålla på som vi gjorde i vissa situationer. Det jag kanske är mest besviken över är att vi inte kan visa vår hemmapublik bättre. Jag är väldigt ledsen för hemmapubliken.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71