Philip vann mot pappa Uffes lag

HOCKEY

Blev vinnare i familjedramat i Madison Square Garden

NEW YORK. Det är Philip Samuelsson som kan brösta upp sig mest när familjen samlas för julfirande nästa vecka.

Han slog pappa Uffes New York Rangers på Madison Square Garden i natt.

– Men jag får försöka låta bli att bli för kaxig, man vet aldrig när vi möts nästa gång, säger den 22-årige rookien till Sportbladet efter 4-3-segern.

Ett blågult litet familjedrama utspelades när New York Rangers tog emot Pittsburgh Penguins hemma på Madison Square Garden i natt.

I hemmabåset stod gamle backlegendaren Ulf Samuelsson i vanlig ordning som assisterande coach – och på motståndarsidan fanns hans äldste son Philip, nyligen uppkallad från farmarligan.

– Det känns lite speciellt, jag vet inte riktigt om jag är tränare eller supporter ikväll, sa ”Tuffe Uffe” med ett brett leende till Sportbladet innan matchen.

Han lär hur som helst få finna sig i att bli lite pikad när familjen samlas för julfirande i hemmet utanför New York kommande vecka, för Philip och hans Penguins med 4-3 – efter straffavgörande.

– Roligt att vi lyckades med det till sist, men jag får försöka låta bli att bli för kaxig, man vet aldrig när vi möts nästa gång, säger junior när vi träffar honom efteråt.

”Kände mig säkrare”

Han spelade sammanlagt 13 minuter och stod för en habil insats med enkelt, rakt backspel.

– Jag tycker det gick bättre än i första matchen. Då var det mycket nerver, men nu kände jag mig lite säkrare, fortsätter han.

– Jag spelar enkelt och gör ingenting som jag vet att jag inte kan. Då funkar det bäst.

”Bra på att stå i vägen”

Pappa är nöjd, han med.

– Jo, Philip var bra på att stå i vägen ikväll, he he. Den stora utmaningen på den här nivån är att hänga med i tempot, men hittills tycker jag han klarat det alldeles utmärkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL