Avhoppande HV-chefen talar ut: ”Behöver vila”

Stillman om uppbrottet

Fredrik Stillman, 47, tog timeout efter HV:s fiaskosäsong och återvänder inte till sin post.

Nu talar den avhoppande sportchefen ut om utbrändheten som knäckte honom.

– Jag behöver helt enkelt vila och rehabilitera mig, säger Stillman till Jönköpings-Posten.

HV 71:s sportchef Fredrik Stillman tar timeout.
HV 71:s sportchef Fredrik Stillman tar timeout.

För några veckor sedan kunde Sportbladet avslöja Fredrik Stillmans timeout från HV71. Sportchefen var utbränd och valde att lämna sin tjänst samtidigt som HV stått för en svag säsong och inte slutat bättre än tia i grundserien. De tunga resultaten satte sina spår, erkänner Stillman för Jönköpings-Posten.

– Många som hamnar i en sån liknande situation vet hur det är. Kraften och energin räcker inte till och till slut säger det stopp, säger han.

Sportchef i nio år

Efter nio år som sportchef är det nu klart att Stillman inte fortsätter. Beslutet att hoppa av är hans eget – och Stillman berättar att han fortfarande är långt ifrån återställd.

– Jag försöker lugna ner mig. Det är inte lätt när man varit uppvriden hela livet och senaste nio åren. Det är nytt för mig att försöka slappna av. Jag tar en del promenader och försöker hitta mig själv igen, säger han till Jönköpings-Posten.

”Fortfarande sjukskriven”

– Jag är rätt trött och är fortfarande sjukskriven. Det har varit en tuff säsong och den har satt sina spår. Jag behöver helt enkelt vila och rehabilitera mig. Även om resultaten har styrt din vardag är du inte mer än bara människa.

HV:s sportsliga ledning fick utstå hård kritik till följd av den svåra säsongen. Allra hårdast gick förre sportchefen Dag Larsson som sågade klubben längs fotknölarna.

Nu svarar Fredrik Stillman på de tuffa orden och menar att han kanske kunnat göra vissa saker annorlunda.

– När man tittar tillbaka på vissa val, så visst. Men det kan man säga efter varje säsong. Man vill sitt bästa men ibland blir det fel och det får jag ta på mig. Det har jag heller inga problem med, det viktiga är att man gör vad man tror är rätt för klubben och det vill jag alla ska veta.

Kan återvända en dag

Det är ännu inte bestämt om Fredrik Stillman blir kvar inom HV. Klubbdirektören Peter Eklund säger till Jönköpingsposten att parterna har en dialog. Stillman själv öppnar för en comeback.

– Det är helt upp till mig själv. Sen inser jag också att HV måste gå vidare när jag inte orkar driva det.

Ny sportchef i HV71 blir Johan Hult, 41, som kommer att backas upp av spelarikonen Johan Davidsson, 38.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN