Växjö Lakers Hockey

Växjö bröt sviten mot serietvåan

Av: 

Ha Ab

Malin Wahlberg

TT

HOCKEY

Brynäs föll på hemmaplan

Växjö bröt en trist trend i Läkerol Arena.

Efter tio raka förluster mot Brynäs tog laget hand om tre poäng på lördagskvällen – via en 3–0-seger

– Skönt, nu kan vi bocka av det också, säger Växjös lagkapten Johan Markusson till Spoirtbladet.

Brynäs har minst sagt haft lätt för Växjö sedan laget tog klivet upp i högsta serien.

Inför lördagens match hade Gävlelaget 10–1 i inbördes möten – och tio raka segrar.

Växjö såg till att punktera den sviten genom att vinna med 3–0.

– Klart att den här negativa sviten har funnits på näthinnan. Ibland blir det så utan att man riktigt kan förklara varför. Jag tycker vi gjorde en bra match när vi mötte dem hemma och förlorade med 0–3. Nu var det lite likadant fast resultatet blev tvärtom, säger tränaren Sam Hallam.

"Har varit frustrerande"

Johan Markusson:

– Skönt, nu kan vi bocka av det också. Klart att det har varit frustrerande, inte minst för mig som är från Gävle, säger Växjös lagkapten Johan Markusson.

Första perioden var relativt fartfylld med få spelavbrott, men de feta målchanserna lyste med sin frånvaro. Efter en jämn inledning tog Brynäs så smått över och satte stundtals Växjö under hård press. Det var dock mållöst inför den andra perioden, där Brynäs inledde vassast.

Ingen reducering

Växjö växte dock in i perioden och efter slarv i Brynäsförsvaret lyckades Robert Rosén sätta 1–0 efter drygt sju och en halv minut. Mitt i Brynäs kvitteringsjakt utökade sedan Cory Murphy till 2–0 i powerplay.

Brynäs fick inleda den tredje perioden i just numerärt överläge, och det dröjde inte länge förrän backen Ville Varakas blev utvisad. Därmed fick Brynäs chansen i spel fem mot tre i en minut och 21 sekunder.

Någon reducering kom dock inte under den perioden, vilket sög musten ur Brynäs. Växjös Dennis Rasmussen kunde i stället göra 3–0 efter knappt nio minuter och då var saken klar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Växjö Lakers Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Växjö Lakers Hockey