”Förhoppningsvis kommer det mer”

Publicerad 2013-11-07

Äntligen lossnade det för Stålberg

Viktor Stålberg gjorde sitt första mål för Nashville

NEW YORK. I natt lossnade det äntligen för Viktor Stålberg.

Han gjorde sitt första mål för Nashville Predators i nattens tunga bortaseger mot Colorado – och stod dessutom för en assist.

– Förhoppningsvis kommer det mer nu, det brukar vara så när man får göra ett mål, säger han till Sportbladet efter 6-4-segern.

Viktor Stålberg kom till Nashville från regerande mästarna Chicago inför den här säsongen och fick dessvärre en lite tung start på sin karriär i country-mekkat.

Först blev han skadad, sedan kärvade det i spelet – och den 27-årige göteborgaren var till och med petad i någon match.

– Ja, det började lite sämre än jag hade tänkt det. Dels var det surt med den där skadan, dels är det mycket nytt när man byter lag. Vi spelar annorlunda än jag var van vid från i Chicago och det tar ett tag att komma in, säger han när vi når honom efter Colorado-matchen.

”Glad att ha hamnat i Nashville”

Han fortsätter:

– Men jag är ändå glad över att ha hamnat i Nashville. Det är en kanonstad och laget är roligt att spela med och nu tycker jag att jag börjat komma in i det här.

Ja, det märktes i Denver i natt. Viktor var matchens bäste spelare, gjorde själv första målet med ett vasst handledsskott från nära håll i inledningsperioden och spelade senare fram till att av Colin Wilsons två mål också.

– Det var dags, jag har haft bra lägen på slutet och träffade ribban något byte innan det där målet också, säger han.

– Naturligtvis är det skönt att få det gjort. Förhoppningsvis lossnar det och kommer mer nu. Det brukar bli så när man väl får göra ett mål.

Även unga Nashville-svenskarna Filip Forsberg och Mattias Ekholm spelade bra i Pepsi Center och noterades för varsin assist.

Följ ämnen i artikeln