Vill lösa krisen – gör sig av med andremålvakten

HOCKEY

Luleås märkliga presskonferens

Luleå kallade till presskonferens med kort varsel.

Många förväntade sig att en bomb skulle presenteras.

I stället meddelade klubben att man gör sig av med andremålvakten Daniel Bellissimo, 29.

Allt pekar på att Mark Owuya, 24, presenteras som ersättare under dagen.

Foto: Mark Owuya nära Luleå, enligt Sportbladets uppgifter.

Luleå tappade fem ledningar under november och i går mot Leksand kom den första i december. Svackan börjar bli allt djupare för fjolårets SM-finalister, som efter 28 omgångar ligger sexa.

När klubben i dag kallade till presskonferens med kort varsel började spekulationerna i sociala medier.

”Inte tillfreds”

Skulle tränarna avgå?

Skulle ett tungt nyförvärv presenteras?

Det slutade med att andremålvakten lämnar.

– Vi har kommit överens med Daniel Bellissimo att vi går skilda vägar från och med i dag. Vi hade ett tvåårskontrakt i botten, men Bellissimo har inte varit tillfreds med den istid han har fått, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Enligt Sportbladets uppgifter är Djurgårdens förre målvakt Mark Owuya nu på väg in i klubben. 24-åringen lämnar därmed tiden som klubblös efter sejouren i NHL-klubben Toronto Maple Leafs farmarlag.

”Vill tacka Luleå”

Luleå lyfter fram till dess upp J20-målvakten Samuel Ward, 18, i A-laget. Daniel Bellissimo åker till att börja med hem till Toronto under tiden som han söker en ny klubbadress.

– Vi kom fram till slutsatsen att det nog är bäst att jag söker mig till en annan klubb där jag får spela mer. Men jag vill tacka Luleå för sättet de har behandlat mig på, säger Bellissimo.

Tidigare i höstas bröt Luleå kontraktet med ett annat nyförvärv: Oscar Sundh, forward som floppat och blev petad efter en tung period. Han spelar nu i Linköping.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF