Fick matchstraff – i spel fem mot tre

HOCKEY

”Jag ska självklart inte säga det, men...”

1 av 3

STOCKHOLM/GÄVLE. Ledning 2-0 och spel fem mot tre.

Då fick Frölunds Joel Lundqvist matchstraff.

Anledningen: 31-åringen fick inte teka – och svarade med att gå till verbal attack mot linjedomaren

– Jag säger ett könsord, säger Lundqvist till Sportbladet.

Brynäs har saknat flera tongivande spelare under en längre tid men trots det radat upp segrar. Förlusten mot Linköping i torsdags var den första på sex omgångar.

I dag kom nästa.

Magnus Kahnberg – som spelade i Gävlelaget mellan 2009 och 2011 – satte 0-1 till Frölunda i slutet av den andra perioden och bara två minuter senare dubblade Alexander Wennberg ledning.

”Kokar över”

Frölunda hade sedan kontroll på händelserna. Men halvvägs in i den tredje perioden bjöds hemmalget på en fribiljett in i matchen. Joel Lundqvist drog på sig matchstraff – när Frölunda spelade fem mot tre.

31-åringen skulle att teka i anfallszon, men nekades av linjemannen.

Han svarade med en verbal attack.

– Jag kokar över och säger ett könsord, ett ord, och det är tydligen det grövsta man kan säga. Jag ska självklart inte säga det, men det var två viktiga tekningar och då blir det extra laddning, säger Lundqvist till Sportbladet.

Domarna Mikael Sjöqvist och Wolmer Edqvist vill inte uttala sig om händelsen utan hänvisar alla frågor till domarbasen Peter Andersson som säger så här:
– Jag har fått reda på vad Lundqvist sa och har full förståelse för att domarna rapporterar det som ett match penalty. Det han säger är inget som hör hemma på en hockeyplan.

”Overkligt”

Att Lundqvist fick ”match penalty” betyder att han automatisk är avstängning i nästa match.

– Det känns väldigt, väldigt hårt. Automatiskt avstängd nästa match känns helt utanför proportionerna. En markering tio minuter, absolut, det får han ta. Men fem minuter plus match penalty, det känns nästan overkligt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Sportbladet.
Brynäs chansade genom att ta ut målvakten Johan Holmqvist med över fyra minuter kvar att spela, men i stället gjorde 19-årige Erik Karlsson 3-0 i öppen kasse.

Frölunda ligger tvåa i SHL, Brynäs sexa.

ARTIKELN HANDLAR OM