”Lunkan” bänkas för tredje matchen

HOCKEY

Första gången sedan november 2006

Han förväntas bli förstaval i OS i Sotji - men är i sämre form än på flera år.

Henrik Lundqvist, 31, är bänkad för tredje matchen i följd.

– När jag har spelat har vi inte vunnit tillräckligt, säger ”Lunkan” till Rangers officiella hemsida.

Henrik Lundqvist lämnade Frölunda för New York Rangers inför säsongen 2005/06. Under sina år i NHL har ”Lunkan” varit suverän och har setts som en av världens bästa målvakter.

2011/12 fick han ta emot Vezina Trophy, ett pris som delas ut till NHL:s bästa målvakt varje säsong.

I början av december skrev han under ett sjuårskontrakt och fick en drömlön. Men förutom det har säsongen 2013/14 inte varit så rolig.

”Cam har spelat riktigt bra”

”Lunkan” har en räddningsprocent på 90,5 och ligger på 52:e plats i NHL:s målvaktsliga med den noteringen.

Natten till lördag spelar New York Rangers borta mot Washington Capitals. Då sitter Lundqvist på bänken för tredje matchen i rad – det är första gången en frisk ”Lunkan” är det sedan säsongen 2006/07.

Cam Talbot vaktar Rangers målbur.

– Cam har spelat riktigt bra, han har vunnit de senaste två matcherna och det känns rätt att börja med honom igen. Jag ser det som att vi försöker vinna hockeymatcher. Vi har varit bra i de två senaste matcherna, vår målvakt har varit bra och jag försöker göra mitt bästa för att vi ska vinna i natt, säger coachen Alain Vigneault till Rangers hemsida.

”Får helt enkelt sätta mig själv åt sidan”

Henrik Lundqvist:

– Cam har spelat riktigt bra. Jag vill vara där ute... men i slutändan handlar det om laget, och vad som är bäst för dem. Jag får helt enkelt sätta mig själv åt sidan. Det är tufft eftersom jag verkligen är en tävlingsmänniska och vill spela, säger han.

– Tyvärr har vi inte vunnit tillräckligt med matcher när jag har spelat. Jag tycker att jag har spelat bra i perioder, men totalt har jag varit för inkonsekvent.

OS i Sotji drar igång den 7 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL