Klart: SHL-veteranen får lämna Örebro

Kåberg tvingas bort – kan sluta

Emil Kåberg lämnar Örebro.
Emil Kåberg lämnar Örebro.

SHL-ikonen Emil Kåberg, 36, får inte förlängt kontrakt med Örebro.

Nu kan karriären vara över.

– Jag har fått beskedet att tränaren inte vill ha mig kvar, säger Kåberg.

Grovjobbaren Emil Kåberg debuterade i SHL för mer än tio år sedan. Efter sju år i Färjestad gick flyttlasset till Örebro där Kåberg var med och spelade upp laget i högsta serien.

Men nu kan Kåberg ha gjort sin sista SHL-match. Örebro har bestämt sig för att inte förlänga forwardens kontrakt, skriver Nerikes Allehanda.

– Det är bara att acceptera, om tränaren anser att jag inte tar en plats så är det inte mycket att säga om det. Branschen fungerar så.

Får jobb i klubben

Kåberg har erbjudits jobb i Örebro efter karriären. Men ännu vet han inte om han ska fortsätta med hockeyn.

– Jag har inte tagit något beslut om det. Det är fortfarande en öppen fråga. Om jag känner suget så kan jag tänka mig att spela någon annanstans. Hockeymässigt är det inte ett problem, kroppen håller några år till på den här nivån. Men nu blir det i alla fall inte mer spel i Örebro, säger han.

Vem blir ny tränare?

Till Sportbladet säger Kåberg att han fick beskedet av general manager Pontus Gustafsson. Kåberg utesluter inte en comeback i Örebros ärkerival Bik Karlskoga, där han en gång i tiden slog igenom.

– Vi får se, det kanske blir att man spelar bort Örebro nästa säsong i stället, hehe. Bara jag har motivation och att kroppen håller så vet jag att jag håller ett par år till på den här nivån. Men vi ska på lagresa med Örebro till Österrike en sväng över helgen. Sedan får jag ta mig en funderare.

Vilken roll kan du tänka dig i Örebro om det visar sig att den aktiva karriären är över?

– Jag vill inte vara säljare utan jobba med något fysiskt, kanske som materialare. Det är ju många gamla spelare som har blivit det, säger Emil Kåberg.

Örebro har kallat till presskonferens i morgon, där nyförvärvet Julius Hudacek väntas bli presenterad.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN