”De ska få ringa och be om ursäkt”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:

Reaktionerna efter ungdomsmatchen har varit starka.

En som har fått nog är den rutinerade tränaren till de spelare som delade ut huvudtacklingarna.

– Jag är så besviken. Vi har jobbat oerhört mycket med de här frågorna. De som gjort det här ska få ringa till offren och be om ursäkt. Det är ett löfte, säger han.

Tre huvudtacklingar i samma match.

Ännu ett bevis på att farten i hockeyn ökar och att smällarna mot huvudet inte blir färre till antalet.

Reaktionerna efter U16-matchen har varit många. Gamla storspelare har skrivit på sociala medier om tacklingarna och Modos före detta storspelare Pär Styf har föreslaget att man ska ha klubban i isen vid tacklingar.

Tränaren till spelarna som utfört huvudtacklingarna är besviken och bedrövad.

– Jag har varit tränare i 15 år. Jag har inte sett något liknande och är så nedstämd och ledsen. Vi jobbar oerhört mycket med att spelarna ska visa respekt och tacklas för att vinna puck, inte för att skada en motståndare. Jag fattar inte vad som gått fel, säger han.

Kan stänga av sina egna spelare

Tränaren är inne på att stänga av sina egna spelare, om inte disciplinnämnden gör så.

– Det kan bli sju-tio matcher. Det ser så illa ut när jag ser tacklingarna på video i efterhand. Jag kan inte förstå att mina spelare gör så här. Vi har jobbat oerhört mycket med att tacklas korrekt och hellre ligga blad mot blad och åka med, säger han.

Förövarna har haft samtal med tränarna på måndagskvällen. Och för att utbilda de som delat ut smällarna ska de få ringa upp de drabbade spelarna och be om ursäkt.

– Det kräver jag. Då kanske de förstår vad de har gjort, säger tränaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey