”Kände oss nere, vem behövde vi då? Mamma!”

avPer Bjurman

NEWARK. Hackspetten från Kusmark är tillbaka – och med honom Nashville.

För när han, Viktor Arvidsson, under nyårsduellen mot Washington gjorde sitt första mål sedan återkomsten från sin långvariga skada bröt Predators sin sex matcher långa förlustsvit också.

– Vi gillade inte 2018. 2019 ska bli desto bättre och det här var starten, säger ”Arvys” kedjekamrat Ryan Johansen efter 6-3-segern i nationens huvudstad

Med stjärnor som PK Subban, Filip Forsberg och just Viktor Arvidsson på skadelistan har givna topplaget Nashville senaste tiden haft svårt att hävda sig på normalt sätt och satt faktiskt med en förlustsvit a sex raka matcher innan nyårsaftonens matiné mot regerande mästarna 

Ville avsluta året snyggt

Men det här var dagen då Arvidsson – som bröt en tumme i mitten av november – kom tillbaka på allvar,  spelade med energin han är känd för, pangade in ett mål och spelade fram till ett.

Därför spelade det inte ens någon roll att predatorerna hamnade i tidigt 0-2-underläge. De vände på föreställningen och bröt den eländiga trenden med en saftig 6-3-seger.

– Skönt. Vi gillade inte 2018 så värst mycket, men vi ville avsluta snyggt och gå vidare. 2019 ska bli mycket bättre och det här var starten, säger ”Arvys” center Ryan Johansen till The Athletic.

Han och lagkamraterna tillskriver också sina mödrar stor del av äran.

Hyllade mammorna

Preds är nämligen ute på så kallad mammaresa så alla spelare hade sin morsor på läktaren i Capital One Arena – och det hjälpte.

– Såklart, säger målskytten Rocco Grimaldi till The Tennessean.

– När man är liten och börjar böla, vem springer man till då? Mamma. Så när vi nu hade förlorat sex raka och kände oss nere, vem behövde vi då? Mamma!

Mattias Ekholm stod för två assist – och en sådan tillskrevs även Nicklas Bäckström på ett av Capitals-målen. Därmed gick han med sammanlagt 624, om Henrik Zetterberg på alla tider-listan för svenska assist. Framför sig har ”Bäckis” nu bara Nicklas Lidström (878), Henrik Sedin (830), Mats Sundin (785), Daniel Alfredsson (713), Daniel Sedin (648), Börje Salming (637) och Peter Forsberg (636)

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL