Flyers vann sanslöst vilda västern-drama

avPer Bjurman

Slog Pittsburgh Penguins med toksiffrorna 8-5

Foto: AP
Pittsburgh Penguins målvakt Marc-André Fleury hade ingen bra dag på jobbet i 5-8-förlusten mot rivalerna Philadelphia Flyers. Här släpper han inte 19-årige rookien Sean Couturier tredje mål.

NEW YORK. Philadelphia gjorde det igen.

De hämtade in ett hopplöst underläge mot Pittsburgh – och vann sedan en sjövild match med bandysiffrorna 8-5.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under alla mina år här. Det var ju helt sjukt, säger en skrockande Andreas Lilja till Sportbladet.

Andra mötet mellan Pittsburgh och Philadelphia började precis som det första.

Pittsburgh inledde i ursinnigt tempo – och redan efter 15 sekunder hade Sidney Crosby tryckt in 1-0.

Sedan fortsatte de trampa på och innan första perioden var över hade de 3-1-ledning.

– Ja, de körde över oss. Det är inget att snacka om. Vi sa det i första pausen, att det enda positiva var att vi till skillnad från i onsdags bara låg under med två mål, säger svenske Flyers-backen Andreas Lilja när vi når honom efteråt.

”Vi ger aldrig upp”

– Varför vi började lika trögt igen vet jag inte. Vi gör ju alltid det, det är otroligt. Men vi ger aldrig upp, vi har ett riktigt skönt gäng som fortsätter kämpa vad som än händer.

Så verkar det onekligen vara, för precis som i första matchen reste sig Flyers snabbt och i mitten av andra  var det kvitterat – efter två mål av Claude Giroux, det ena frapperande nog i numerärt underläge.

Sedan vidtog ett sanslöst vilda västern-drama. Lagen bytta inte bara chanser med varandra – de bytte mål. Det small i princip i varenda anfall.

Men under andra halvan av tredje perioden gjorde gästerna från östra Pennsylvania ett ryck – och vann till slut med toksiffrorna 8-5.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under alla mina år här borta. Det var ju helt sjukt. Men det är verkligen starkt av oss att komma tillbaka en gång till, säger Lilja.

Särskilt stark var den nämnde Claude Giroux. Han gjorde inte bara hat trick – han kompletterade med tre assist också. Sammanlagt sex poäng alltså – i en slutspelsmatch.

– Ja, herregud, sex poäng...det är en bra säsong för mig det, skrockar Lilja.

– Men han är fantastisk. Får han yta och tid är han fullständigt livsfarliga.

Hat trick – av 19-årige rookien

Även 19-årige rookien Sean Couturier fullbordade ett hat trick.

– Han är nog den smartaste jag nånsin spelat med. Det kommer att bli något riktigt stort av honom, berömmer Lilja.

Med segern har Flyers skaffat sig 2-0-övertag i serien – och favoriten Pittsburgh är nere i brygga inför de två matcherna i inte helt gästvänliga Wells Fargo Center.

– Där är det inte så lätt att vara bortalag, nej. Men vi räknar inte med något annat än att det kommer att bli svårt. Dom är som sagt väldigt bra och framförallt kan vi inte fortsätta hamna i såna här underlägen i början av matcherna. Det går ju inte, menar Lilja.

Men hittills har det alltså gått rätt bra...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL