Inga fler Stenbeck-miljoner i Malmö

Uppdaterad 2012-04-12 | Publicerad 2012-04-11

Miljardären Hugo Stenbeck har gjort sitt i Malmö Redhawks.

Efter att ha investerat drygt 61,8 miljoner kronor i hockeyverksamheten förra säsongen blir det nästa säsong inte en krona.

I januari förra året släpptes nyhetsbomben som fick hockeysverige att häpna. Miljardären Hugo Stenbeck var beredd att pumpa in 60-70 miljoner kronor i Malmö Redhawks de kommande tre åren.

Men nu är det slut på hjälpen.

Redan första året i Redhawks kostade drygt 60 miljoner kronor för Hugo Stenbeck, vilket gör att klubben inte kan räkna med mer pengar från hans sida.

Utnyttjar ”exiträtt”

I ett pressmeddelande meddelas att det inte blir ytterligare kapitaltillskott från Hugo Stenbeck.

”Hugo Stenbeck har – på begäran av klubbens tidigare ledning – under den gångna säsongen investerat drygt 61,8 miljoner SEK i hockeyverksamheten, bland annat i form av ersättning i samband med spelarköp och löner. Detta överstiger det totala belopp som investeringsavtalet kräver under tre år”, står det i pressmeddelandet från Stenbecks advokater.

”Hugo Stenbeck har baserat på detta faktum informerat Malmö Redhawks Ishockey Holding AB om sin avsikt att utnyttja den avtalade ”exiträtt” som föreligger, och därmed inte tillskjuta något ytterligare kapital”.

Hugo Stenbeck kvarstår dock som majoritetsägare i Malmö Redhawks Holding AB.

Malmö Redhawks slutade den gångna säsongen sjua i allsvenskan och missade att nå kvalserien.

Följ ämnen i artikeln