Dif-legendaren kan ta över AIK

Publicerad 2012-04-12

Waltin hetaste tränarnamnet för Gnaget: Gillar atmosfären

En djurgårdslegendar är nära att ta över AIK.

Enligt Sportbladets uppgifter förhandlar klubben just nu med Mats Waltin, 58.

– Jag har inga kommentarer, säger Waltin.

Sedan Roger Melin bestämde sig för att tacka nej till en fortsättning i AIK har sportchefen Anders Gozzi jobbade febrilt med att hitta en ny huvudtränare.

Som Sportbladet tidigare berättat har Gozzi varit i kontakt med en mängd namn, utan att få napp.

Ett drömnamn har varit Anders Eldebrink, men den förre landslagsbacken vill helst fullfölja sitt kontrakt med schweiziska Kloten, trots att klubben dras med stora ekonomiska problem.

Vid sidan av Eldebrink har Sportbladet tidigare berättat att Anders Gozzi har varit i kontakt med Mats Waltin. Och enligt Sportbladets uppgifter är det nu Waltin som står högst upp på Gozzis lista över ersättare till Roger Melin.

Lång kontakt

AIK och Waltin ska under en längre tid haft kontakt med varandra och intresset är ömsesidigt.

Waltin vill inte kommentera om han varit i kontakt med AIK.

– Nej, jag tänker inte göra det. Jag vill egentligen inte säga någonting alls om min framtid, säger han.

Men om Waltin tar över AIK är det knappast helt okontroversiellt bland supportrarna.

Den förre landslagsbacken har Djurgården som moderklubb och har en lång historia i klubben, där han fick smeknamnet ”Super-Mats”. Först sju säsonger som spelare och sedan under 13 år som tränare. Tillsammans med Hardy Nilsson förde Waltin klubben till dubbla guld 2000 och 2001.

Rent generellt, ser du något problem med att din starka djurgårdsbakgrund skulle vara ett hinder för att träna AIK

– Rent spontant känner jag att det är många som på senare har gått mellan olika föreningar som tidigare kanske var mindre tänkbart. När det gäller den biten är det mycket som har suddats ut med tiden, säger Waltin.

Vill till elitserien

De två senaste säsongerna har han tränat allsvenska Västerås. Att Waltin gärna vill jobba i elitserien hymlar han inte med.

– Absolut vill jag det. Håller man på med det här tror jag de är något som de allra flesta bär på. Att få vara klubbtränare på toppnivå i Sverige skulle jag givetvis inte ha någonting emot. Jag gillar verkligen atmosfären som finns på den nivån.

Följ ämnen i artikeln