– Ni journalister fördärvade laget

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö sämre efter tränarbytet – men Percy Nilsson ser framåt: ”Vi spelar bättre nu än på länge”

Malmö sparkade tränaren Leif Strömberg, 50, för att ta sig ur krisen.

Konsekvens: Nu är laget ÄNNU sämre.

Men trots den avslöjande statistiken säger klubbens starke man Percy Nilsson:

– Jag tycker att vi spelar bättre nu än på länge. Jag ser en ljusning.

Storsatsande Malmö var av många experter favorit till att vinna hockeyallsvenskan.

Men spelet hackade rejält, stjärnorna underpresterade och efter 47 poäng på 29 matcher fick Leif Strömberg sparken. Det gav en bitter eftersmak med verbal pajkastning mellan Strömberg och Malmös sportchef Stefan Nyman tillsammans med spelarna Linus Klasen och Tomas Kollar.

Strömberg: Det är kalla fakta

Men Malmö har inte fått den effekt man hoppades på. Faktum är att laget är sämre med Ulf Taavola vid rodret, vilket statistiken här nedanför visar.

– Jag ser det inte som en revansch. Men jag tittar på Malmös matcher och de har en fullpoängare på sju matcher sedan jag lämnade, det är kalla fakta, säger Strömberg.

– Men det finns fortfarande ingen tränare som är på isen och spelar...

Malmö var på väg mot seger mot Södertälje senast, men tappade ledningen med bara nio sekunder kvar och föll sedan i straffläggningen. Percy Nilsson, som låg bakom Malmös storhetstid i början av 90-talet, såg matchen och blev besviken som så många gånger förr den här säsongen.

– De gjorde en riktigt jäkla bra match senast. Men har du spelat golf? Man står vid ett vattenhål och tänker, nu ska jag inte slå i vattnet. Klart att man gör det då. Så är det för oss just nu, att vi inte får förlora. Det blir desperat på slutet och alla kastar sig som juniorer i stället för att stå upp och ta pucken. Förr visste inte Malmö hur det var att förlora. Det är skillnaden, säger Percy Nilsson.

Statistiken visar att Malmö är sämre nu än med Leif Strömberg som huvudtränare.

– Jag tror att viljan har blivit annorlunda, att laget har förändrats och har stora möjligheter att komma uppåt nu. Skitsnacket är borta, nu får spelarna göra sitt eget jobb. Jag vill att du skriver bra, för skriver du bra så kommer det bli jättebra för laget.

”Ni journalister fördärvade laget”

De negativa tidningsskriverierna, menar Percy Nilsson, är en stor orsak till Malmös fiaskosäsong.

– Jag trodde att vi skulle vara mycket bättre. Jag var med på försäsongen och den var fantastisk. Det är många, många år sedan som Malmö spelade så bra. Sedan tror jag att ni journalister fördärvade laget genom att skriva om pengar och hur mycket spelarna tjänar. Det spred en oro. Det ska inte så mycket till i ett lag för att det ska gå åt helvete.

Men har Malmö varit förtjänt av positiva rubriker?

– Nej, men man behövde ju inte skriva så mycket om de här pengarna. Ni skriver till exempel att ”så många miljoner har Klasen i lön”, då blir det negativt snack inom laget. Bredvid sitter någon och tänker, fan här sitter jag med bara 35 000 i månaden.

– Men nu tror jag att det har lagt sig, det är inte roligt för er längre att skriva om det här. Nu hoppas jag på glädje, för det har blivit för mycket seriöst, bara måste, måste måste. Att vi förlorade mot Södertälje var på grund av prestationsångest. Den försvinner förhoppningsvis.

”Kan vara vändningen”

På lördag tar Malmö emot jumbon Borås. Ytterligare en match som laget, på pappret, bör vinna.

– Borås kan vara vändningen. Tendensen på slutet har varit mycket bättre, det är helt annat hockeylag. Det finns ett bra ishockeylag i allt det här, säger Percy Nilsson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN