Skyttekungen snart åter: ”Bättre varje dag”

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYR N
HOCKEY

KARLSTAD.

Det är ingen hemlighet att Färjestads skyttekung uppvaktas av NHL-scouter.

Nu hoppas han kunna vara tillbaka i spel på torsdag.

– Det blir bättre för varje dag, säger Michael Lindqvist. 

Det var förra veckan som Michael Lindqvist fick en skott rakt på nyckelbenet. De senaste matcherna har han alltså fått se från läktaren men nu kommer glädjande besked.

– Det har gått framåt de senaste dagarna och jag har varit på is både i fredags och i dag (läs: lördag). Jag har fortfarande inte full kraft i armen men jag närmar mig att bli spelklar. Min förhoppning är att jag kan spela på torsdag, säger han.

”Gillar det de ser”

När han skadades så hade Färjestad besök av scouter från New York Rangers – och de passade på att ta ett snack med Lindqvist.

– De gillar det som de ser. Men jag vill inte kommentera det där allt för mycket. Det är på ett ganska tidigt stadie, säger han och fortsätter:

– Det har varit ett intresse under säsongen, från flera håll, och det är kul att folk är här och kollar. Det gäller att göra det bra så de får upp ögonen för en. Men vi får se vad som händer. Nu fokuserar jag bara på att komma tillbaka från min skada och så tar vi det därifrån. Men det är kul att folk är här och kollar. Det hade jag inte kunnat tro i somras. Det är kul att få bekräftelse på att man gör något bra, säger Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM