Klippte supersviten: ”Riktigt bra”

1 av 2 | Foto: Winslow Townson / TT NYHETSBYRÅN

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Boston Bruins arton matcher långa poängsvit är över.

Anaheim Ducks klippte av den i TD Garden i natt.

– Vi har väntat länge på att hela laget ska synka och spela bra samtidigt, för då kan det bli riktigt bra och vi är på väg i rätt riktning nu, säger målskytten Jakob Silfverberg till Sportbladet efter 3-1-segern

Björnarna från Boston har varit NHL:s hetaste lag under vintern och tog innan helgens All Star-uppehåll poäng i arton matcher i rad

Men i natt kom alltså ankorna från Anaheim till stan, satte näbbarna i den där sviten och bet av den.

– Ja, det är ju inte illa att vinna mot ett lag som haft ett sånt facit, säger Jakob Silfverberg när vi når honom efter slutsignalen.

– Väldigt skönt förstås. Särskilt som det var första matchen på en längre roadtrip. Den vill man väldigt gärna vinna.

”Väntat länge”

Ducks vann även de två närmast föregående fajterna innan ”breaket” – mot NY Rangers respektive Winnipeg – och börjar komma upp på den nivå där ett lag med centrar som Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Adam Henrique och Antoine Vermette egentligen ska befinna sig för jämnan.

– Vi har väntat länge på att hela laget ska synka och spela bra samtidigt, för då kan det bli riktigt bra, och vi är definitivt på väg i rätt riktning nu, fortsätter ”Jacke”.

Som själv gjorde 1-0 i mitten av första perioden i natt. Utan att direkt briljera; det handlade mer om att den 27-årige gästriken och Zdeno Chara tillsammans snubblade in pucken.

”Jäkligt skönt”

– He he, ja, nej, det var inte det snyggaste mål jag gjort, men det var åtta matcher sedan jag överhuvudtaget gjorde något, så det fick se ut hur det ville. Det var ändå jäkligt skönt att se den pucken gå in.

Anaheims All Star-hjälte Rickard Rakell stod för assisten – och det gjorde han även på det mål Adam Henrique snärtade in några minuter senare.

– Ja, ”Racke”...vi spelade i samma kedja för första gången i år och det är så roligt. Det blir helt andra dimensioner i spelet med honom på isen, berömmer Silfverberg.

Ducks sista långa resa i österled för säsongen fortsätter nu med matcher i Ottawa, Montreal, Toronto och Buffalo.

NHL-säsongen 2017/18 i siffror 00:23

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM