Almtuna sparkar kanadensare – och värvar nytt

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Luke Pither.
HOCKEY

Efter att kanadensaren David Vallorani bröt sitt kontrakt på grund av familjeskäl väljer nu Almtuna att sparka hans radarpartner, Luke Pither.

Samtidigt värvar klubben in Henrik Marklund från en seriekonkurrent.

– Det är en spelare Almtuna haft koll på under en längre tid, säger klubbchefen Andreas Klingberg i ett pressmeddelande.

I början av december valde Almtunas David Vallorani, 28, att bryta sitt kontrakt och flytta hem till Kanada. Anledningen var på grund av familjeskäl. Vallorani berättade då i ett pressmeddelande att han trivts bra i föreningen, men att det utanför isen inte hade fungerat socialt.

Nu försvinner nästa spelare från hockeyallsvenska tabellfemman, och det är Valloranis gamla radarpartner Luke Pither som tvingas gå. Almtuna bekräftade under tisdagsförmiddagen att man valt att bryta kontraktet med den 28-årige kanadensaren.

– Luke har inte kommit upp på den nivån som vi hade hoppats. Luke har efter en mycket bra försäsong haft det svårare att få det att fungera i seriespelet. Han har fungerat bra i gruppen, satt laget först och varit proffsig trots att det inte har fungerat på isen, skriver Andreas Klingberg, klubbchef i Almtuna, på deras hemsida.

På 31 spelade matcher gjorde Pither 12 poäng (7+5) för klubben.

Presenterar ny spelare

I samma veva har Almtuna även gått ut och presenterat en ny spelare. Henrik Marklund, 23, ansluter från seriekonkurrenten AIK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Marklund har gjort 3 poäng hittills den här säsongen (2+1) på 32 matcher i AIK.

– Henrik är en stark skridskoåkare med bra teknik och spelsinne. Det är en spelare Almtuna haft koll på under en längre tid och när chansen uppstod så väljer vi att satsa på Henrik säsongen ut, skriver klubbchefen Klingberg på deras hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Almtuna IS

AIK