”Inte bara snack – är mycket droger i NHL”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Förre Modo-spelarens utspel

Foto: AP

Viktor Lööv har testat på hockeylivet i Amerika.

Nu uppger 22-åringen att droger är ett utbrett problem i AHL och i världens största hockeyliga, NHL.

– Snacket går, och jag är säker på att det inte bara är snack, säger han till Länstidningen Södertälje.

Skicklige backen Viktor Lööv visade framfötterna i Modo under säsongen 2013/14 och hans framfart i SHL resulterade i ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Och efter att ha spenderat sin första säsong i farmarlaget Toronto Marlies berättar nu Lööv om sina första intryck från livet i USA.

”Jättemycket kokain”

Dels säger 22-åringen att han förvånats något av den alkoholkultur som råder bland amerikanska hockeyspelare där det inte sällan dricks en eller ett par öl på kvällarna även om det är match dagen efter, dels kommer Lööv med ett utspel om att droger är utbrett i AHL och NHL.

– I NHL finns det jättemycket kokain. Det finns säkert i AHL också men jag har inte sett något, ingen lagkompis vad jag vet, säger Lööv till LT.

”Lätt om man har pengar”

När tidningen sedan frågar om han vet med säkerhet, eller om det är ”så snacket går”, står Lööv på sig och slår fast att han ”vet att det finns”.

– Visst, det är så snacket går men jag är säker på att det inte bara är snack. Det finns spelare överallt som håller på med det. Har man pengar så är det väl lättare att få tag på det. Sen har man kanske lite annan attityd till det därborta än i Sverige. Inte kokain kanske, men hasch och sånt som man röker, det stöter man ju på överallt, hela tiden, säger Viktor Lööv.

22-åringen antyder att problematiken mörkas och att ligan inte lyfter frågan på allvar.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!