NHL-säsongen 2015/2016

Steen tvåmålsskytt – efter en maratonresa

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Vi hade ingen vidare start”

NEW YORK. I första periodpausen låg St Louis under med 5–2 mot regerande mästarna Chicago.

Men de vann likafullt med 6–5 – bland annat efter två nya mål av hete Alexander Steen.

– Vi hade ingen vidare start, men överreagerade inte utan snackade ihop oss och kom tillbaka väldigt starkt, säger den svenske skyttekungen till Sportbladet efter övertidssegern.

Det fanns fullt godtagbara skäl till att St. Louis Blue inte var i sitt mest alerta skick när matchen i United Center inleddes.

Direkt efter 0–3-förlusten mot LA Kings igår natt satte de sig på flygplanet för resa till Chicago, men på grund av tät dimma gick det inte att landa på vare sig sig O'Hare-flygplatsen eller mindre Midway, så i stället omdirigerades Blues-kärran till Milwaukee.

– Där fick vi sitta på planet och vänta en och en halv timme på transport och sedan åkte vi buss till Chicago i två timmar och kom fram vid halv fem på morgonen, berättar Alex Steen på telefon från Illinois.

– Det är egentligen ingen ursäkt, sånt händer ju. Men vi fick verkligen ingen vidare start...

Tarasenko på övertid

Nej, redan efter en period hade Chicago alltså ledningen med 5–2 och ingen trodde något annat än att matchen redan var över.

Men det var den verkligen inte.

Blues kom tillbaka med besked och hade utjämnat innan mittperioden var över. Sedan avgjorde avgjorde den förträfflige Vladimir Tarasenko på övertid.

– Vi överreagerade inte efter förstaperioden. Istället snackade vi killar i laget ihop oss, kom överens om några detaljer vi skulle ändra på och gick ut och trummade på och kom tillbaka väldigt starkt, fortsätter Alex.

Pääjärvis debut

Som själv hade stor del i segern, då han styrde in två av målen. Därmed är han uppe i sammanlagt sju fullträffar den här säsongen och leder svenska målligan.

– Det har känts bra en längre stund nu, trots att jag saknar kedjekamraten Paul Stastny (långtidsskadad) väldigt mycket, både på och utanför isen. Han är min bästa kompis och en otroligt bra hockeyspelare.

Magnus Pääjärvi gjorde för övrigt sin första NHL-match för säsongen – och imponerade.

– Ja, han var väldigt bra. Han kom in och satte fart på hela laget, han är så snabb och stark på skridskorna, berömmer lagkamraten Steen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL-säsongen 2015/2016

Alexander Steen

Magnus Pääjärvi

Vladimir Tarasenko

NHL