Växjö tog viktiga poäng i jakten på topp sex

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

VÄXJÖ. Växjös toppduo levererar igen.

Robert Rosén och Richard Gynge låg bakom segern mot Färjestad.

– Vi har haft det motigt ett tag, säger Rosén.

Robert Rosén och Richard Gynge dominerade SHL när de spelade tillsammans i AIK 2011/12 och årets återförening i Växjö var till en början succéartad.

Men under andra halvan av säsongen har det varit trögare.

Mot Färjestad, med fem raka segrar i bagaget, visade duon dock lite av höstformen igen: de låg bakom samtliga mål när Växjö vann med 3-2.

Gynge skickade in 1-0 och Rosén satte både 2-2 och 3-2.

– Jag har inte gjort så många mål på slutet så det var skönt att sätta ett par, säger Rosén som bröt en elva matcher lång måltorka.

”Allt studsade med oss”

– Jag hoppas det här hjälper självförtroendet och gör att man kan vara lite mer avslappnad. Jag ska inte säga att det var tungt för mig, jag har haft någon assist här och där, men det är klart att jag vill leverera på mer frekvent basis.

Rosén och Gynge kombinerade in 51 poäng på de 21 första matcherna. Efter det har det, innan matchen mot Färjestad, blivit 21 poäng på 20 matcher.

– Vi hade otroligt stäm i början. Allt studsade med oss. Det går inte ha en hel säsong. Det är i princip omöjligt. Ibland hamnar man i stim och det är svårt att förklara varför, säger Rosén.

– Vi har haft det lite motigt ett tag. Inte haft flowet. Vi kanske inte förtjänat det heller, vi har inte haft lika mycket puck och har inte kunnat mala på som vi gjorde innan.

Bröt matchen

Vad betyder målen i den här matchen?

– Det är skönt att bidra och vara en orsak till att vi vinner, vi har varken levererat eller vunnit på slutet. Förhoppningsvis skapar det lite självförtroende.

Gynge fick dock bryta matchen i den tredje perioden efter att ha kolliderat med lagkamraten Liam Reddox. Han var inte tillgänglig för media efteråt.

– Han måste undersökas vidare. Jag får ringa Pelle (Per Mårts, förbundskapten) och meddela att han inte dyker upp i Tre Kronor i alla fall, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Segern mot Färjestad var Växjös andra på de sex senaste matcherna och laget jagar alltjämt en plats bland de sex bästa.

– Det är tajt i tabellen och kommer vara ett race in i sista omgången för att nå slutspelet. Vi får se det som att vårt slutspel börjat nu. Jag tycker ändå att vi har det i egna händer, gör vi det vi ska så kommer vi klara det, säger Rosén.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!