Avslöjar: Roger Melin kan ta över Rögle

HOCKEY

VÄSTERÅS. Rögle är tillbaka i SHL.

Och enligt Sportbladets uppgifter är Linköpings Roger Melin, 58, aktuell att ta över succélaget.

– Jag har inga kommentarer om det. Nu vill jag bara glädjas över det här, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

Rögle säkrade SHL-avancemanget via 2–0 i Västerås och totalt 4–1 i matcher. För tredje gången på sju år har Rögle kvalat sig upp till högsta serien.

Nu börjar också arbetet på allvar med att bygga nästa säsongs lag och ledarstab.

Nuvarande tränaren Magnus Bogren, 42, har ett avtal med klubben fram till 2017, men som tränare för a-laget har han bara ett avtal över den här säsongen.

Och enligt vad Sportbladet erfar kan det bli aktuellt med en ny huvudtränare till kommande säsong.

Det är redan klart att Roger Melin lämnar Linköping efter säsongen och han är öppen för ett nytt uppdrag. Enligt Sportbladets uppgifter har det varit kontakt mellan Rögle och Melin. Uppgifter som Anders Carlsson inte vill bekräfta.

– Vad jag kan säga är att vi är väldigt nöjda med hur hårt vår tränarstab har jobbat och vad de har uträttat under säsongen. Nu vill jag bara glädjas över det här.

Roger Melin har redan varit en sejour i Ängelholm. Under en säsong i början av 2000-talet tränade han Rögle för att sedan lämna för just Linköping.

Nu kan det bli aktuellt med en återkomst.

I Rögle finns redan hans tidigare kollega Gunnar Persson. De två har bland annat vunnit SM-guld med Brynäs 1999 och hade mellan 2010 till 2012 två framgångsrika säsonger i AIK.

Magnus Bogren fortsätter gärna som huvudtränare i SHL

– Klart att nu har jag varit 1,5 år på a-lagsnivå och det är klart att jag vill fortsätta med det.

Skulle det vara en besvikelse om det inte blir så?

– Nej. Rögle BK ligger mig varmt om hjärtat. Blir det en annan roll kommer jag absolut ställa upp på det till hundra procent.