Storstjärnan i bråk på Torontos träning

1 av 4
HOCKEY

Det som inte är helt ovanligt att se i krislag hände på Torontos träning.

Forwardsstjärnan Phil Kessel rök ihop med lagkamraten David Booth och hade kunnat hamna i ett äkta knytnävsslagsmål om inte de andra i laget separerat hetsporrarna.

– Förhoppningsvis kan vi använda lite av den där tävlingsinstinkten till vår nästa match, sa Booth efter träningen.

Foto: David Booth.

För Toronto har säsongen varit en enda lång kölhalning – och inte bara för de redan hårt beprövade fansen i den klassiska hockeyhuvudstaden.

De lokala medierna i Toronto har bedrivit en häxjakt mot spelare som Dion Phaneuf för att hitta syndabockar i laget, och det gick till och med så långt att Phil Kessel upplevde det nödvändigt att rida ut till sin lagkaptens försvar.

En underpresterande storstjärna som Kessel har själv också varit i skottgluggen och fått ta emot anklagelser för att han och hans lagkamrater inte gör sitt bästa ute på isen. Så det har minst sagt varit en hätsk stämning mellan journalister och spelare i Toronto.

Sjunde raka förlusten

Laget som sedan länge varit borta från slutspelssnacket åkte på sin sjunde raka torsk efter torsdagens 4–1-förlust mot Florida.

Kanske kan det ha bidragit till att Kessel och David Booth började bråka med varandra under en powerplay-övning på fredagens träning. Inga handskar kastades men Kessel såg ut att få in åtminstone en tjuvsmäll.

– Man blir frustrerad då och då året runt. Vi körde en övning som lockade fram jävlar anamma så det var faktiskt bra att det syntes. 

De båda delar samma frustration i grund och botten, men anledningen till den ser nog lite olika ut.

Kessel har bara mäktat med ett mål på sina senaste 14 matcher, medan 30-årige Booth varit en av krislagets bästa spelare mitt i eländet.

”Är bara bra”

Coach Peter Horachek gillade också vad han såg.

– Spelarna ska tävla på träning, så det är bara bra.

Enligt kapten Phaneuf fick sig de övriga i laget ett gott skratt dessutom.

– Båda är vinnarskallar och jobbar hårt. Boother är en boxplay-spelare och ibland händer sånt där, men nu är det över, säger han.

Kessel ville inte prata efteråt, enligt sportsnet.

VIDEO: Se stjärnbråket här (OBS! extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM