”Nu släpper pressen”

Av: Anders Sundin

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska upp i rätten nästa vecka – i går avgjorde Månsson

efterlängtat Äntligen fick Brynäs jubla.
Foto: SCANPIX
efterlängtat Äntligen fick Brynäs jubla.

GÄVLE. Säsongsinledningen har varit tuff för Mathias Månsson. Polaren Nicklas Bäckström till NHL, bänkad av Boork, sju raka förluster och ett åtal om hot mot tjänsteman. Mot Timrå fick Månsson äntligen göra säsongens första mål och låg bakom Brynäs efterlängtade seger.

– Det var otroligt viktigt att vinna och få stopp på vårt ras, säger Mathias Månsson.

En knackig inledning, måltorka och bänkad i tre matcher av Leif Boork verkar ha gjort susen för Mathias Månsson. I går rev och slet han som vanligt och spelade mer aggressivt än tidigare. Och då kom också samtidigt säsongens första förlösande mål och det för matchen avgörande 3–0.

– Jag älskar att göra mål. Nu släpper pressen på oss och vi ska bli ett vinnargäng igen, för vi är ett bra lag och har en bra stämning trots förlustsviten. Nu måste vi in i skiten för att avancera uppåt, säger Mathias Månsson.

Boork skrattade

Leif Boork, som kom skrattande till presskonferensen, var förstås nöjd över att Månsson äntligen producerar.

– Månsson har varit förbannad och irriterad över bänkningarna, precis så som jag velat, så han har tagit det här på bästa sätt, säger Boork.

– Jag vill inte kommentera hur jag tagit Boorks bänkningar säger Mathias Månsson själv.

”Man är väl bara människa”

I nästa vecka väntar din rättegång om hot mot tjänsteman, hur har det påverkat ditt spel?

– Det vill jag heller inte kommentera, men man är väl bara människa, så det är klart att det finns där hela tiden, mer vill jag inte säga.

Det var den 17 juni i år som Mathias Månsson gick till angrepp mot en polisaspirant när hon skulle avstyra ett bråk utanför en restaurang i Gävle. Enligt åtalet skrek Mathias Månsson ”jag ska fixa dig” till den kvinnliga aspiranten. Normalstraffet för hot mot tjänsteman är mellan fyra dagar och fyra år. I nästa vecka inleds rättegången.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN