Ödesminut fällde Mora

HOCKEY

Luleås ungdomskedja skojade med Moras backar - Tomas Surovy gjorde hattrick

En minut och 21 sekunder.

Längre tid tog det inte för Luleå att klappa in tre mål och rycka ifrån Mora i matchen som slutade 9-5.

Mora försökte komma igen, men bland andra Luleås fjärdeline med Linus Omark och Viktor Lindgren skojade upp bortalaget på läktaren.

Efter 1-1 i första periodpaus körde Luleå över Mora som en ångvält under inledning av andra perioden. Pang, pang, pang och så stod det 4-1 efter loppet av en dryg minut. Målen signerades Omark, Bartecko och Obsut, tre spelare vars spel i hög grad låg bakom Luleås framgång i kväll.

Obsut gjorde även 5-1 i tredje innan Mora ryckte upp sig. Tomas Skogs och Pierre Johnsson gjorde varsitt mål och vips var det match igen.

Men så bytte Slavomir Lener in sina ungdomar i fjärdekedjan igen och cirkus Lindgren/Omark körde igång. Viktor Lindgren gjorde 6-3 på egen hand och Luleå drygade ut till 7-3 genom Tomas Surovy. Nu skulle väl matchen vara avgjord, eller..?

Mora visade moral och gav sig inte. Återigen började bortalaget att knapra in underläget, 7-4-reduceringen kom genom Marco Tuokko och 7-5 genom Anders Bastiansen.

Rindell chansade och tog ut olycklige målvakten Mikko Rämö med över tre minuter kvar av matchen, men närmare än 7-5 kom inte Mora. Istället fick Tomas Surovy lägga in 8-5 i öppet mål och gjorde därmed hattrick – han stod även bakom Luleås första mål.

Med 20 sekunder kvar på matchen styrde Anders Burström in 9-5 mycket vackert på skott av Jan Sandström.

Med facit i hand förlorade Mora matchen under en minut och 21 förvirrade sekunder i början av andra perioden.

– Vi var inte med alls. Det var en riktigt, riktigt dålig period av oss, suckade Mora-tränaren Harri Rindell till Canal+. Så får det inte se ut.

Desto mer nöjd var Slavomir Lener även om Mora tilläts komma nära:

– Vi tog det lite för lugnt. Det här laget rycks med lite för mycket ibland och den här matchen får vi ta som en lektion. Men vi är naturligtvis nöjda med resultatet, sade han till Canal+.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM